За втручання Смілянської прокуратури вдалося повернути державі більш ніж півмільйона

Господарським судом Одеської області задоволено позов Смілянського міжрайонного прокурора в інтересах Національної академії аграрних наук України до одного із підприємств м. Одеси про стягнення заборгованості за договором купівлі-продажу.


Смілянський район: знешкоджено артилерійський снаряд

4 червня у селі Самгородок місцевим населенням під час проведення земляних робіт у полі було виявлено невідомий предмет схожий на снаряд. Про виявлення небезпечної знахідки мешканці одразу повідомили рятувальників за телефоном «101». Сапери служби ДСНС по прибуттю на місце виклику ідентифікували виявлений небезпечний предмет як артилерійський снаряд калібром 76 мм та вивезли його на спеціальний […]


На передову поїхав УАЗик, відремонтований у Смілі

У суботу, 7 червня в центрі Сміли біля пам’ятника Героям Небесної Сотні відбулася урочиста церемонія передачі землякам-смілянам на передову армійського УАЗика На початку активістів та волонтерів від організації ветеранів війни в Афганістані було нагороджено грамотами. Далі заступник керівника місцевої самоборони Олександр Нечуйвітер зауважив, що це не перша й не остання акція, коли в зону АТО […]


Вагонне депо ім. Т.ШЕВЧЕНКА визнано кращим у галузевих змаганнях Одеської залізниці

З цієї нагоди у вагонному депо ім. Т. Шевченка відбулися урочисті збори. Привітати переможців змагання приїхали начальник служби вагонного господарства Одеської залізниці Анатолій Драник, начальник департаменту вагонного господарства Укрзалізниці Олексій Ткачик, виконуючий обов’язки міського голови, секретар міської ради Ярослав Березань, перший заступник міського голови Андрій Шовкун, начальник Шевченківської дирекції залізничних перевезень Микола Малинка.


Формений одяг для бійців – від смілянських волонтерів

Депутати районної ради Володимир Грошев та Олександр Гончаренко, лісничий Володимирівського лісництва Олександр Кисилічин вкотре подбали про військовослужбовців, які служать в АТО. Цього разу придбали тактичні окуляри та формений одяг для працівників міськвідділу управління внутрішніх справ, які від’їжджають на передову.


Із пошкодженого в ДТП авто рятувальники визволили пасажира і його собаку

7 червня на лінію екстреного виклику «101» надійшло повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду в с. Ташлик Смілянського району. По прибуттю на місце пригоди було встановлено, що громадянин керуючи власним автотранспортом BАЗ-21010 в нетверезому стані рухався по дорозі і не впорався з керуванням та перекинувся в кувет.


БРАВО, «БЕРЕЗІЛЬ!»

Своє п’ятнадцятиріччя відзначив добре відомий за межами району молодіжний драматичний колектив «Березіль» з села Березняки на Смілянщині. Діє він при місцевому будинку культури.


У “Козацькій фортеці” діти пізнають справжнє козацьке життя

“Козацька фортеця» – назва Всеукраїнського дитячого оздоровчого табору, що розташований в одному з мальовничих місць с.Плескачівки. Протягом червня-серпня відпочивають в ньому діти з багатьох регіонів нашої держави.


Колектив ДП «Смілянський лісгосп» по праву вважається на Черкащині одним з успішних у своїй галузі

І не тільки за виробничими показниками: тут на високому рівні проводиться підготовка кадрів, підвищення їх кваліфікації, належним чином виконується колективний договір.


Найстарішій жительці Смілянщини Ярині Климівні Осьмачко виповнилося 103 роки

Народилася і проживає вона у селі Ташлику. Весь вік порається біля землі: у 16 років пішла в місцевий колгосп, де совісно працювала у рільничій ланці.