З початку року в області прийнято в експлуатацію 2165 квартир

У січні–вересні 2023 року в області прийнято в експлуатацію 143,9 тис.м2 загальної площі житла, що у 2,9 раза більше ніж у січні–вересні 2022 року.


Черговий транш допомоги від Черкащини спрямували захисникам

Нове автопідсилення від області передали нашим захисникам і захисницям із різних підрозділів. Цього разу це 3 швидкі, 2 автівки, вантажівка з підйомником.


Земельну ділянку з водним об’єктом повернули у розпорядження територіальної громади

За позовом прокурора господарський суд припинив неефективні орендні відносини щодо земельної ділянки площею понад 25 га, вартість якої становить більш як півмільйона гривень.


Показники булінгу в українських школах суттєво знизились

В українських школах відбулось суттєве зниження рівня булінгу, що становить понад 7,6 відсоткового пункту між 2018 та 2022 роками.



В Смілі відбудеться показ фестивальної документальної стрічки

11 грудня в Смілу завітає мандрівний фестиваль документального кіно DocudaysUA. Сміляни зможуть подивитись документальний фільм «Під крилом ночі» української режисерки Лесі Дяк. Головними героями стрічки стали мешканки Сміли – мама та донька.


Стартує сервіс замовлення квитків для військових від Укрзалізниці

“Укрзалізниця” на своєму сайті запускає опцію замовлення квитків для військовослужбовців. Послуга впроваджується з огляду на потенційно високий попит на квитки


МОН прагне до зміни системи фінансування вищої освіти

Система бюджетного фінансування вищої освіти в Україні буде трансформуватися з моделі державного замовлення на модель надання грантів студентам на здобуття вищої освіти.


В області провели навчання з реалізації ветеранської політики

Інтенсивні зустрічі, плідні дискусії, обмін досвідом. На Черкащині завершилася серія тренінгів «Реалізація ветеранської політики. Реінтеграція ветеранів у громади».


В Україні проводять опитування щодо академічної доброчесності 

Міністерство освіти і науки запрошує українських студентів, аспірантів, викладачів та науковців взяти участь в опитуванні щодо академічної доброчесності та відкритої науки.