Смілянський колектив став володарем Гран-Прі на Всеукраїнському фестивалі талантів

Дитячий фольклорний колектив «Мариця» Смілянської музичної школи №2 став володарем Гран-прі на Всеукраїнському фестивалі талантів «Діамант», який відбувся 25 лютого у місті Дніпрі. Близько року, як викладачем вокалу Анною Ярошенко був створений дитячий фольклорний колектив «Мариця» при дитячій музичній школі №2.


У Смілі за лютий зробили щеплень від грипу 188 особам

У лютому цього року по Смілі на ГРВІ захворіло 1400 осіб, з них дітей до 17 років 958 (68,4%), інформує Смілянський міськрайонний відділ ДУ «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України». Показник захворюваності нижче порогового на 50,9-86,0%. Госпіталізовано 48 осіб, з них дітей 32 (67,7%).


Президент затвердив строки звільнення в запас військовослужбовців строкової служби та терміни проведення чергових призовів у 2017 році

Президент Петро Порошенко підписав Указ «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2017 році». про це інформують на офіційному веб-порталі Глави держави.


У Смілі провели зустріч на тему наставництва для дітей

У міському Будинку культури Смілянський центр соціальних служб провів представлення проекту “Наставництво” для громадської спільноти міста. Його мета – пошук, відбір і підготовка майбутніх наставників для дітей сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, що опинилися в складних життєвих обставинах та перебувають в закладах інституційного догляду.


Смілянський лісгосп серед призерів трудового суперництва в області

У Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства назвали переможців трудового суперництва. Смілянський лісгосп – срібний призер цих змагань.


Коли відремонтують тротуар в районі машинобудівного заводу?

«Дзвінок від громади» пролунав цього разі від мешканців мікрорайону машинобудівного заводу. Люди цікавляться коли буде відремонтовано тротуар в цьому районі, а саме від «Берізки» до «Фуршету»? Відповідь на запитання дає в.о. начальника управління ЖКГ Віктор Волошин:


Смілянський колектор: нові старі проблеми

У редакцію зателефонували жителі вулиці Василя Симоненка (колишньої Карла Маркса). Вони повідомили, що на їхній вулиці стався порив колектора, просили втрутитися, щоб роботи з ліквідації аварії провели оперативно та якісно. Як повідомили у комунальному підприємстві «ВодГео», порвало чавунну трубу діаметром 430 міліметрів.


Надходження до бюджетів від Смілянської ОДПІ

За перший місяць 2017 року платниками  Смілянської ОДПІ до зведеного бюджету сплачено 159 906,0 тис. гривень. «В порівняні з показниками січня 2016 року, надходження податків та зборів збільшились майже на 108 108,5 тис. грн., або майже на 208,7 %», – зазначив начальник Смілянської ОДПІ Костянтин Синьогуб. Надходження основних бюджетоформуючих податків склали:


Смілянські діти закликали весну

Учні 3-А класу  гімназії імені В.Т.Сенатора під час проведення свята Масляної дізналися багато нового і цікавого, адже прихід весни ототожнювали із Сонцем, тому готували обрядовий хліб у формі кола – млинець. Стародавні слов’яни вірили, що разом з круглим, рум’яним млинцем вони з’їдають частинку тепла і могутності небесного світила. Вареники вважаються символом Місяця, тому що своєю […]


Графік відключення електроенергії у Смілі цього тижня

Перелік вулиць по місту, на яких будуть відключати електроенергію цього тижня у зв’язку з плановими ремонтними роботами: 27.02.17 р. – вул. Добролюбова (5; 37 – 73); вул. Лісна (1-68); вул. ак. Вернадського (34 – 67).