15 лютого – Міжнародний день онкохворої дитини

Основною метою цього дня є привернення уваги громадськості до дітей, що страждають від онкологічних захворювань. Рання діагностика і лікування дітей з онкологічною патологією – одна з актуальних проблем на сьогодні в світі. У дитячій поліклініці Сміли на обліку перебуває 10 дітей з цього приводу.


Сміляни продовжують активно плести маскувальні сітки (Відео)

Минулого тижня у зону бойових дій смілянські волонтери відвезли гуманітарний вантаж. Передали максимум з того всього, що замовляли бійці.  А це продукти, одяг, лише борщової заправки більше 40-ка кілограмів. І обов’язково маскувальні сітки для будівель, техніки, бліндажів.


Уродженці Смілянщини в локальних конфліктах

Як стверджують історики, жодного дня на планеті Земля ще не було мирного – весь час, як і нині, в різних куточках світу точаться так звані локальні війни. Ми добре знаємо про участь смілян у війні в Афганістані. Якщо говорити мовою цифр, то протягом 9 років, 1 місяця і 19 днів на чужині загинуло понад 3,5 […]


Більше 6 мільйонів гривень заробітної плати заборгували смілянам

На 01.02.2017 загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати по м.Сміла становить 6297,30 тис.грн., що на 496,50 тис.грн. менше, ніж за відповідний період 2016 року.


Учора в багатьох країнах світу відзначали Міжнародний день дарування книжок. Його започаткувала американка Еммі Бродмур у 2012 році. Ідею підказав її маленький син, який запитав маму, чому немає особливого дня, коли люди дарують один одному книги? Серед читачів дитячої міської бібліотеки, багаторічною традицією цього дня стала участь у доброчинній акції “Подаруй книгу бібліотеці”, яку проводять […]


Майже 400 тисяч гривень передбачено у міському бюджеті на житло учасникам АТО

Питання придбання житла учасникам АТО та членам їх сімей на даний час є актуальним. Шляхи вирішення цього питання обговорювали на робочій нараді у відділі обліку, приватизації житла виконавчого комітету за участю першого заступника міського голови Олексія Гончаренка, інформує міська рада.


У Смілянському районі затримали співмешканців, які вбили сина

Зловмисники два тижні переховувалися від правоохоронців і були затримані в одному із сіл Смілянського району у знайомих. Вбивцям оголошено підозру та обрано запобіжний захід – тримання під вартою.


Сміляни відзначають День вшанування учасників бойовий дій на території інших держав (Фото)

Сьогодні Сміла та вся Україна відзначає День вшанування учасників бойовий дій на території інших держав. На площі біля Будинку рад зібралися представники міської та районної влади, учасники війни в Афганістані, їх військові побратими із повітряно-десантних військ та прикордонної служби та інші небайдужі сміляни. Урочисту програму розпочали із вшанування Героїв Небесної Сотні.


Смілянська ОДПІ про зміни для платників податку на прибуток

Смілянська ОДПІ  повідомляє, що Законом України від 21.12.2016 року №1797-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні», що набрав чинності з 01.01.2017 року, внесені зміни до підрозділу 4 розділу XX Податкового кодексу України (далі – ПКУ), а саме, підрозділ доповнено новим пунктом 44, яким передбачено надання податкових «канікул» для […]


Анонс газети «СМІЛА» від 15 лютого

Черговий номер газети «Сміла» у продажу з 15 лютого. На 16 сторінках часопису: 20 лютого Україна вшановує подвиг учасників Революції Гідності та увічнює пам’ять Героїв Небесної Сотні. Наша газета запроваджує рубрику «Дзвінок від громади». Телефонуйте в редакцію протягом тижня, і в наступному номері газети отримаєте відповідь на ваше запитання від керівників міста чи відповідних фахівців.