Смілянські учні зустрічали весну

15 лютого маленькі школярики 1-Б класу школи №3-колегіуму провели свято «Весну-красну зустрічаймо», приурочене одному з найбільших і найшанованіших народних свят – Стрітенню. В гостях у першокласників, як і годиться, зустрілися дві красуні – Зима і Весна, які сперечалися і змагалися між собою, хто з них переможе і володарюватиме в рідному краї.


Зросла популярність абонементних квитків на поїздки Одеською залізницею

У регіональній філії «Одеська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» у 2016 році збільшився попит на абонементні квитки. Так, в порівнянні з попереднім роком кількість придбаних пасажирами абонементів зросла на 3 тис. 646 од. (або 8,6%) та становила 45 тис. 849 од. Загальна сума отриманих коштів від їх продажу становила 10,5 млн. гривень, що більше на 2,8 млн. […]


Штормове попередження по м. Сміла та Смілянському району

Вночі та вранці 18 лютого очікується ожеледь, на дорогах ожеледиця, місцями по району туман. За даними Черкаського обласного центру з гідрометеорології


У Смілі обговорили запровадження спрощеної системи передачі землі

Перший заступник міського голови Олексій Гончаренко провів засідання «круглого столу» з представниками депутатського корпусу, міської ГО «Колегія підприємців», працівниками управління архітектури, регулювання забудови та земельних відносин міста щодо обговорення ключових питань законодавчої бази із започаткування земельної реформи в Україні, повідомляє сайт міської ради.


На території Смілянської міської лікарні обладнали станцію резервного живлення та встановили нові вікна (Відео)

У Смілі триває рік медицини. Медичні заклади працюють на новому обладнанні, яке придбали для них за кошти з міського бюджету. Детальніше про це у спецпроекті «Наша Сміла».


Сміляни стали менше звертатися до прокуратури

Як свідчать статистичні дані, за 2016 рік в порівнянні з 2015 роком до Смілянської місцевої прокуратури надійшла значно менша кількість звернень. Про це свідчить статистика, яку надали нам у місцевій прокуратурі. Упродовж 2016 року всього надійшло 499 звернень, проти 643 звернень за аналогічний період минулого року, вирішено за 2016 рік –309 звернень, а за 2015 […]


Біля села Ротмістрівка вирубували дерева

Учора спеціалісти Державної екологічної інспекції у Черкаській області спільно із представниками ДП «Смілянський лісгосп» виявили факт вирубки дерев у полезахисній лісосмузі в адміністративних межах Ротмистрівської сільської ради Смілянського району. За попередніми даними, знищували дерева бензопилами три особи. Всього виявлено знесення 139 дерев породи дуб та берест, повідомляє державна екологічна інспекція у Черкаській обл. Обраховано розмір […]


У дитячому та акушерсько-гінекологічному відділеннях оновили медичне обладнання та апаратуру (Відео)

Позитивні зміни завжди приємно відзначати. Особливо, якщо вони стосуються такої галузі як медицина. Перелік нового, які отримала Смілянсько міська лікарня завдяки міській владі досить великий.  Сьогодні у спецпроекті «Наша Сміла» про поповнення новою апаратурою дитячого та акушерсько-гінекологічного відділень.


Кабмін фактично ввів надзвичайний стан в енергетиці

Кабінет міністрів прийняв розпорядження “Про вжиття тимчасових надзвичайних заходів на ринку електроенергії”. Відповідне рішення затвердили на позачерговому засіданні уряду 15 лютого. Прем’єр-міністр Володимир Гройсман вкотре засудив блокування поставок вугілля антрацитової групи з територій, тимчасово непідконтрольних уряду.


Смілянська студія образотворчого мистецтва отримала звання «Народний колектив» (Відео)

Звання народний цими днями отримав ще один творчий колектив нашого міста. Це студія образотворчого мистецтва «Перлина» Будинку дитячої та юнацької творчості. До речі, у цьому позашкільному закладі це перший народний колектив.