В Україні планують оновити зміст ІТ-освіти

Із 1 вересня 2023 року в Україні на загальнодержавному рівні почне реалізовуватися оновлений зміст шкільного предмета «Інформатика».


У Великій Яблунівці загорівся будинок

18 лютого у селі Велика Яблунівка Смілянської територіальної громади, виникла пожежа житлового будинку на вулиці Євгена Чикаленка.


Через випитий алкоголь на вулиці Смілянська сталася ДТП

Сьогодні патрульні отримали виклик про те, що на вулиці Смілянська у Черкасах сталася дорожньо-транспортна пригода за участю двох автомобілів.


30 питань опрацювали на засіданні бюджетної комісії

У малому залі Будинку рад за участю міського голови Сергія Ананка, його заступників та під керівництвом голови комісії Юлії Любченко відбулася постійна комісія міської ради з питань місцевого бюджету


Жінки-військовослужбовці склали присягу на вірність народу України

18 лютого військовослужбовці військової служби за контрактом окремого батальйону територіальної оборони Черкаського району урочисто склали присягу на вірність українському народу.


Молоді кухарі та кондитери завершили навчання

18 лютого у ДНЗ «Смілянський центр підготовки і перепідготовки робітничих кадрів» відбулася Державна кваліфікаційна атестація та провели випуск здобувачів освіти з професій «Кухар, кондитер».


Поки дорослі випивали, немовля лежало біля розпеченої груби

У потрібному місці, в потрібний час опинився поліцейський офіцер громади. 18 лютого під час патрулювання села поліцейський звернув увагу, що на подвір’ї 27-річної жительки стояв дитячий візочок.


СБУ встановила особи двох бойовиків, які брали участь у військовому протистоянні силам АТО/ООС

СБУ продовжує системну роботу щодо викриття та притягнення до відповідальності учасників незаконних збройних формувань на сході нашої держави. Під слідчо-оперативних дій ідентифіковано особи ще двох бойовиків


Черкащани стали призерами чемпіонату України

Чемпіонат України зі стрільби кульової серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату відбувся з 3 по 7 лютого в Одесі.


За добу у Смілі зафіксували майже сто нових випадків COVID-19

У Смілі за добу зафіксували 96 нових випадків COVID-19. Одужали 133 особи. Нині коронавірусом хворіє 1 563 смілян. Під наглядом сімейних лікарів на амбулаторному лікуванні 1 512 осіб: дорослих – 1405, дітей – 107.