Розпочалося голосування за переможця серпня фотоконкурсу «Мій улюбленець – символ року!»

Голосування за краще фото СЕРПНЯ триватиме з 1 до 7 вересня. Переможцем стане фотографія, за яку поставлять найбільше позначок «Подобається» («Нравится»). Голосування проводиться на офіційній сторінці газети «Сміла» у мережі Facebook.


Сміляни стали учасниками обласної виставки «Тобі, Черкащино славетна, таланти наші і любов!»

Колектив Будинку дитячої та юнацької творчості 28 серпня взяв участь у традиційній виставці дитячої творчості вихованців закладів позашкільної освіти «Тобі, Черкащино славетна, таланти наші і любов!»


Вітання зі святом Першого дзвоника

Щиро вітаю усіх батьків, вчителів, школярів і, особливо, першокласників із святом Першого дзвоника! Це день, із якого починається дорога в майбутнє для кожного з нас. Це день, що дає можливість дорослим з ностальгією згадати свої шкільні роки, а учням в чергове поринути у світ науки та знань.


Шановні працівники освіти, ветерани педагогічної праці, учні, батьки!

Наш край, наша держава зустрічають День знань – справжнє всенародне свято мудрості, доброти і людяності. Це свято всіх, хто навчається і навчає.


Педагогічна конференція у Смілі (Відео)


За порушеннями в рибоохоронній сфері Черкащина серед лідерів

Держрибагентством підбито підсумки рибоохоронної діяльності за січень-липень 2018 року. Патрулями та органами рибоохорони було проведено 15 028 рибоохоронних рейдів. В результаті проведених заходів виявлено 25 318 порушень. З виявлених порушень 31,2 % (7 919) є грубими


Смілянська молодь здійснила навчально-екскурсійну подорож

Студенти Смілянського коледжу харчових технологій Максим Степаненко,  Артем Трамбовецький, Ярослава Рябокінь, Аліна Бондар та Михайло Романчук взяли участь у навчально-екскурсійній подорожі до одного з найпотужніших промислових центрів України міста Дніпра.


Освітяни Сміли зібралися на серпневу конференцію

30 серпня на базі навчально-виховного комплексу «Ліцей-загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів «Лідер» відбулася серпнева конференція педагогічних працівників.


Як сучасні школярі навчаються створювати, редагувати, обробляти й відображати інформацію

За допомогою сучасної цифрової лабораторії «Einstein» на уроках фізики у школі №3-колегіумі учні навчаються створювати, редагувати, обробляти й відображати інформацію, отриману з фізичних досліджень у вигляді електронних таблиць.  Ця програма зручна при побудові різних діаграм і графіків.


За 7 місяців Черкаська область спрямувала до зведеного бюджету 6 млрд.грн. податків

За січень – липень від Черкаської області до бюджетів усіх рівнів надійшло 5914 млн. гривень податків і зборів. Вказана сума на 1,126 млрд. грн. більше, ніж за сім місяців 2017 року.