Через чадний газ померли дві людини, ще одна – у лікарні

Рятувальники нагадують про небезпеку чадного газу. 24 листопада у селі Дмитрушки, що на Уманщині, чадний газ забрав життя 2 осіб, ще 1 людина госпіталізована у важкому стані.


95-річчя відзначив смілянин Володимир Максим’як

За дорученням міського голови Сергія Ананка голова міської організації ветеранів України Микола Якушенко та його заступник Віктор Іншаков привітали з чудовим ювілейний 95-річчям Володимира Петровича Максим’яка.


Понад мільярд гривень ПДВ повернули жителям Черкащини

Протягом січня – жовтня 2023 року платниками Черкаської області заявлено до відшкодування ПДВ на розрахункові рахунки 1 110,2 млн грн, що на 496,1 млн грн більше, порівняно з показником за відповідний період минулого року.


Черкащина – п’ята у країні за кількістю отримувачів житлових субсидій

На обліку в Головному управлінні Пенсійного фонду України в Черкаській області нині перебувають 90,1 тис. одержувачів житлових субсидій та 46,3 тис. – пільг.


У майбутньому учні складатимуть ДПА з англійської у 4, 9 і 12 класах

Кожен учень має в майбутньому обов’язково вивчати англійську мову протягом усіх років навчання в школі та проходити державну підсумкову атестацію з цього предмета за кожний рівень освіти.


Засуджено ухилянта, який сам собі встановив статус батька-одинака

За публічного обвинувачення прокурорів Уманської прокуратури засуджено 39-річного місцевого жителя, який ухилився від призову на військову службу під час мобілізації.


В Україні спростили процедуру шкільних медоглядів

В Україні запроваджена спрощена процедура проходження обов’язкового медогляду перед зарахуванням дитини до школи чи дитячого садка.


8 років за ґратами проведе чоловік, який займався розпустою малолітньої дівчинки

За публічного обвинувачення ювенальних прокурорів Уманської окружної прокуратури суд визнав винним жителя Умані, який вчинив розпусні дії стосовно малолітньої дитини (ч. 2 ст. 156 Кримінального кодексу України).


У Смілі випускників запросили вступити до закладів освіти, які готують поліцейських

У Смілі відбулася зустріч випускників трьох місцевих шкіл, поліцейських та представників Харківського національного університету внутрішніх справ.


До суду скеровано обвинувальний акт стосовно колишнього українського спортсмена, який став депутатом від партії «единая россия»

За процесуального керівництва прокурорів Черкаської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно жителя Донецька, який пішов на співпрацю з представниками держави-агресора.