«Гайдарівець» – серед найкращих

Щороку Міністерством соціальної політики України проводиться всеукраїнський огляд-конкурс на кращий дитячий заклад оздоровлення та відпочинку, діяльність яких організовується згідно з Законом України «Про оздоровлення та відпочинок дітей».


Громадські активісти провели рейд по річці Тясмин

В ніч з 4 на 5 квітня 2016 року активістами ГО “Об’єднання підводних мисливців та рибалок Черкащини” спільно з громадським інспектором Державної екологічної інспекції в Черкаській області, депутатом Смілянської міськради та небайдужими смілянами було проведено рейд по р. Тясмин в м. Сміла по виявленню фактів браконьєрства та незаконних знарядь лову. Було виявлено 7 безхозних сіток. […]


Курсування швидкісного поїзда Харків-Київ через ст. ім. Т. Шевченка подовжено до 29 квітня

Для забезпечення перевезень громадян, а також з метою вивчення пасажиропотоку між Харковом, Полтавою, Кременчуком, Знам’янкою, Смілою та Києвом ПАТ “Укрзалізниця” продовжило курсування денного швидкісного поїзда Інтерсіті № 785/786 Харків – Київ складом електропоїзда Skoda до 29 квітня. Поїзд курсуватиме в обох напрямках по п’ятницях і неділях із зупинками в Полтаві, Кременчуці, Знам’янці та на станції […]


Рятувальники закликають громадян не провокувати пожежі в екосистемах!

Від початку тижня на території України фіксується значне підвищення температурних показників. Зважаючи на це, а також на те, що люди розпочали прибирати свої присадибні ділянки, спалювати залишки сухої рослинності, на території держави спостерігається збільшення кількості пожеж в екосистемах.


Погодні умови на Смілянщині в березні та прогноз на квітень

Цьогорічний березень на Смілянщині, в цілому,  видався  аномально теплим,   із кількістю опадів  більше кліматичної норми. При цьому, дружнього наростання тепла упродовж місяця не було – на переважно підвищеному фоні температур спостерігались значні її коливання та звичайні для березня нічні морози. В окремі дні спостерігалось промерзання грунту на глибину 1-5 см та в період 19-24.03 на […]


Зустрічі у трудових колективах

Кампанія декларування доходів громадян набирає обертів. Щоденно десятки платників особисто та on-line подають декларації про майновий стан та доходи. Але цьому передує велика роз’яснювальна робота. Працівники Смілянської ОДПІ за цей час провели не одну інформаційно-роз’яснювальну зустріч в трудових колективах, учбових закладах, з представниками підприємств, установ та організацій щодо декларування доходів та реалізації права платників


Товариш виявився вбивцею!

Закінчився судовий розгляд кримінального провадження, розпочатого за фактом вчинення особливо тяжкого злочину, що стався ще майже рік тому, а саме: нанесення тяжкого тілесного ушкодження, що спричинило смерть потерпілого.


Подайте декларацію про доходи, якщо протягом року продали декілька транспортних засобів

Якщо фізична особа продає або обмінює протягом звітного (податкового) року два та більше об’єктів рухомого майна у вигляді легкового автомобіля та/або мотоцикла, та/або мопеда, сума доходу підлягає оподаткуванню за ставкою 5 відсотків.


Поблизу Сміли вантажівка з цистерною аміачного концентрату з’їхала в кювет

Вантажівка, що перевозила аміачний концентрат з’їхала в кювет поблизу Сміли. Як повідомили у прес-службі Смілянської поліції, водій вантажівки припаркувався на узбіччі, але не врахував болотяність місцевості, а тому машина з’їхала далі.


ХІ акція “Серце до серця”

4 квітня 2016 року, в Смілі стартувала ХІ акція Всеукраїнського благодійного фонду «СЕРЦЕ ДО СЕРЦЯ». Метою якої є збір коштів на придбання реанімаційного медичного обладнання для дитячих лікарень України. В приміщенні Смілянського міськвиконкому відбувся круглий стіл, присвячений старту акції.