За рік на Черкащині зареєстровано понад 480 випадків туберкульозу

За даними Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб, у 2023 році в області зареєстровано 484 випадки туберкульозу. Серед них – 25 дітей віком до 17 років, що більше на 13,8% ніж у 2022 році.


Фінансування та формування мережі освітніх закладів обговорили на нараді у Будинку рад

13 березня під головуванням заступника міського голови Тетяни Карло відбулася нарада для керівників закладів загальної середньої освіти.


Водійка мчала зі швидкістю 119 кілометрів на годину — патрульні винесли постанову

Днями інспектори забезпечували контроль швидкісного режиму на вулиці Смілянська у Черкасах. Поліцейські помітили автомобіль Mercedes-Benz, який рухався на значній швидкості.


У Смілі побільшало аптек, де відпускають інсулін

Оприлюднено список аптек Черкащини, де на сьогодні є інсулін. Інформацію щотижня оприлюднюють у Держлікслужбі області. Загалом в області інсулін є у 205 аптеках.


Із початку року в області вже зафіксували понад півсотні пожеж

Із початку року виникло 55 пожеж у природних екосистемах, про це під час брифінгу розповіла провідний інспектор відділу пожежної безпеки управління запобігання надзвичайним ситуаціям


ЧЕРКАСЕЦЬ З ПЕРЕМОГАМИ ЧЕМПІОНАТУ УКРАЇНИ

Чемпіонат України з шахів (класичні, швидка гра, бліц) серед юнаків до 10 років відбувся у Львові з 1 по 10 березня 2024 року.


„Пліч-о-пліч: всеукраїнські шкільні ліги“: у Смілі визначили переможців з баскетболу

У Черкаському районі завершується територіальний етап змагань „Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги“. На цьому етапі вже проведено 421 гру.


Набуття досвіду: психологи провели заняття зі студентами

13 березня психологи Головного управління ДСНС поділилися досвідом з надання психологічної допомоги зі студентами Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля


У вантажівки під час руху розірвалось колесо: авто перекинулося у кюветі

Зранку екіпаж взводу патрульної поліції в місті Умань отримав повідомлення про ДТП, що сталася на автодорозі М — 05 Київ — Одеса.


Браконьєри завдали шкоди майже на 5 мільйонів гривень заказнику

Під час рейдових заходів спеціалісти Управління державного екологічного нагляду (контролю) у Черкаській області Держекоінспекції спільно з працівниками водної поліції провели відпрацювання