У золоті “Поетичної осені” Л. Савченко

Відплакалася осінь, студеніє, останнє листя з дуба обриває. У серці десь тихенько щемно мліє, бо в зиму моя осінь поспішає. Ой, журавлі, зібрали б горе в купу, та й віднесли його на чужину. Завихорить…


У золоті “Поетичної осені” Н. Корсунь

Освячена мова Нації вмирають не від інфаркту. Спочатку їм відбирає мову Л.Костенко Неправду кажемо часто – Хіба для Бога так треба? Нам щирого слова рясно Даровано щедрим небом!


У листопаді на Черкащині працюватиме група з питань захисту прав інвесторів та боротьби з «рейдерством»

Для оперативного реагування на випадки силового захоплення на території Черкаської області земельних ділянок та об’єктів аграрної інфраструктури, інші прояви аграрного «рейдерства»


У золоті “Поетичної осені”. А. Терещенко

Віз Жовтень возом на базар тітку Осінь. Везли в горщиках туман, в очах просинь. Наливала по півдня по півночі, Щоб дісталося потроху всім охочим. Клен купив, розрахувавшись жовтим листям. А шипшина обміняла на намисто.


У золоті «Поетичної осені» Т. Шугар-Благодарна

Сьогодні у осені дивна повінь, Бо клени заплакали листям. А місяць, дивися, коханням повен, Теперішнім, не колишнім. Віршами моїми, що стали словами, Піснями, що стали луною… А ти, певно, знову не слухав маму, Тому що пішов за мною.


У золоті «Поетичної осені» А. Горбівненко

 Листуються дерева восени З весною, ген, за літа берегами. Ми ті листи читаємо ногами, Серцями не вчуваючи вини.   По сторінках байдужливо бредем… А в них же – стільки цвіту-перецвіту!


На крутосхилі поколінь

Кожне покоління – це діти свого часу, своєї епохи. Доля приготувала кожному свою нішу в житті і кожному своє місце для подвигу і відповідальності. Добрим знаком є коли наступні покоління горді за предків і пишаються прийдешніми. Наш земляк Степан Терентійович Галата в складі Військово-морських сил захищав і боронив морські кордони Батьківщини, проявляючи мужність, відвагу та […]


Отаману вільного козацтва присвячується

У малій залі Смілянського міського Будинку культури аншлаг. Проект «Сміла Incognita» об’єднав смілян та гостей міста навколо постаті Якова Водяного – організатора Вільного козацтва на Смілянщині, черкаського повітового полковника, повстанського отамана Холодного яру, який народився у Смілі 20 жовтня 1886 року. Його вшануванню присвячено культурно-просвітницький захід «Яків Водяний. Повернення з небуття».


І знов у Смілі «ремонтують» греблю?

Вартість капітального ремонту переливної греблі Смілянського водосховища на річці Тясмин, згідно з інформацією на сайті Міністерства регіонального розвитку, –  3 млн. 138 тис. 845 грн. (із них із місцевого бюджету – 313 тис. 885 грн.) Відомо, що вже освоєно 1 млн. 200 тис.грн.


Готовність дорожніх служб Черкаської області до зимового сезону – 80%

Ступінь готовності дорожнього господарства Черкащини до зимового сезону та забезпечення необхідними протиожеледними матеріалами наразі становить 80%.