Новини Сміли та регіону на хвилях радіо «Тясмин». Випуск #3 від 18 липня

Про події у Смілі та регіоні слухайте на радіо «Тясмин». Випуск новин №3 від 18 липня.


На 19 липня на Черкащині обіцяють грози

Згідно з інформацією Черкаського обласного гідрометцентру, удень 19 липня в Черкасах і області очікується гроза.


У Смілянському районі зафіксували випадок африканської чуми свиней

Головне управління Держпродспоживслужби в Черкаській області повідомляє, що 15 липня встановлено загибель двох свиней в підсобному господарстві в селі Балаклея Смілянського району Черкаської області.


Контроль за організацією харчування в дошкільних навчальних закладах Сміли

Смілянське міське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області здійснює контроль за дотриманням вимог санітарного законодавства та законодавства щодо безпечності харчових продуктів у дошкільних навчальних закладах міста Сміла, приділяючи увагу організації харчування, дотриманню санітарно-гігієнічних вимог до постачання, безпеки, якості, умов зберігання, реалізації продуктів харчування і продовольчої сировини, технології приготування страв. 


Засідання бюджетної комісії

17 липня відбулося позачергове засідання постійної комісії міської ради з питань місцевого бюджету, фінансів, податкової політики, роботи базових галузей народного господарства та розвитку підприємництва, захисту прав споживачів, торгівельного і побутового обслуговування, виробництва товарів народного господарства.


Новини Сміли та регіону на хвилях радіо «Тясмин». Випуск #2 від 18 липня

Про події у Смілі та регіоні слухайте на радіо «Тясмин». Випуск новин №2 від 18 липня.


Засідання оперативного штабу з питання підготовки міста до опалювального сезону

17 липня у малому залі Будинку рад під головуванням міського голови Олексія Цибка відбулася засідання оперативного штабу з питання підготовки житлово-комунального господарства міста, закладів освіти, медицини та культури до роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 років. У роботі взяла участь заступник начальника управління департаменту містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства Черкаської облдержадміністрації  Алевтина Подкопаєва.


Синоптики прогнозують дощі до кінця поточного тижня

Наприкінці червня на Смілянщині розпочалися жнива і, як часто це буває, тоді ж знов розпочався період дощів, бо ж дощ, як правило, йде не тодi, коли просять, а коли косять. В першій декаді липня було лише 2 дні з опадами, а в 3 декаді липня знов задощило.


На розвиток тваринництва: особисті селянські господарства Черкащини отримують фінансову підтримку від держави

Дотації за утримання молодняку, часткова компенсація вартості придбаної сільськогосподарської техніки, здешевлення кредитів – сільгоспвиробники області користуються можливостями для власного розвитку, які надає держава. Підтримкою для особистих селянських господарств є й обласні програми.


Цьогоріч на розвиток кооперативів Черкащини виділили 2 мільйони гривень

Розвиток кооперативного руху на Черкащині лишається серед пріоритетних та є напрямом реалізації Стратегії розвитку-2020. Нинішнього року на підтримку кооперативного руху виділили з обласного бюджету 2 млн грн на умовах співфінансування.