Контроль за організацією харчування в дошкільних навчальних закладах Сміли

Sm_doshСмілянське міське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області здійснює контроль за дотриманням вимог санітарного законодавства та законодавства щодо безпечності харчових продуктів у дошкільних навчальних закладах міста Сміла, приділяючи увагу організації харчування, дотриманню санітарно-гігієнічних вимог до постачання, безпеки, якості, умов зберігання, реалізації продуктів харчування і продовольчої сировини, технології приготування страв. 

Про це повідомляє Смілянське міське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області.                                

На території міста Сміла розташовано 15 дошкільних навчальних закладів та 1 Навчально-виховний комплекс, у складі якого функціонує дошкільний навчальний заклад.

У першому півріччі 2018 року фахівцями міського управління  проведено 3 планові  та одна комісійна перевірки дошкільних навчальних закладів. Порушення виявлені у всіх випадках, зокрема:

  • частково потребують ремонту виробничі, санітарно-побутові приміщення харчоблоків, санітарно-технічне обладнання;
  • не вирішено питання щодо утилізації (знищення) харчових відходів;
  • не в повному обсязі персоналом пройдено обов’язковий медичний огляд.

За результатами планових перевірок на адресу адміністрацій дошкільних навчальних закладів направлено 3 приписи про усунення порушень по додержанню законодавства про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів  та санітарного законодавства, відсторонено від роботи чотири особи, організовано проведення позапланового гігієнічного навчання зі здачею заліку у п’ятьох осіб. За результатами проведених лабораторних досліджень відхилення від гігієнічних нормативів не виявлені. 

Також фахівцями Смілянського міського управління розглянуто двотижневі перспективні меню на літньо-осінній період 2018 року для всіх дошкільних навчальних закладів міста. При цьому проведено коригування двох меню у відповідності до вимог Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах.

Загалом виконання норм харчування становить в середньому 65 відсотків. Невиконання норм харчування відмічається за такими продуктами як м’ясо, молоко, масло вершкове, сметана, сир кисломолочний, яйця, свіжі фрукти, овочі.

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.