Смілянин виконав норматив «Кандидата у майстри спорту України» на чемпіонаті України з шашок

З 12 до 21 липня, в Рівному, відбувся чемпіонат України з шашок-64 серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату. У змаганнях, які тривали у приміщенні регіонального центру «Інваспорт», прийняли участь 44 учасника із 17 областей України, з них 29 чоловіків та 15 жінок.


Прокуратура звернулася до суду з позовами про повернення державі 98 га земель сільськогосподарського призначення вартістю 4 млн. грн.

В умовах законодавчих змін органами прокуратури продовжується робота щодо виявлення та припинення на території Черкаської області порушень земельного законодавства. З метою захисту інтересів держави в частині збереження земель сільськогосподарського призначення Смілянською місцевою прокуратурою скеровано до суду 5 позовних заяв про розірвання договорів оренди земельних ділянок загальною вартістю 4 млн. грн. та повернення їх до державного […]


Працівники поліції нагадують: за продаж неповнолітнім алкоголю – штраф

Відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обмеження споживання і продажу пива та слабоалкогольних напоїв», яким внесено зміни до статті 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення, передбачено заборону продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв або тютюнових виробів особі, яка не досягла 18 років.


Вулиця Фрунзе перейменована на вулицю Івана Підкови

Іван Підкова (Іван Серпяга, Іван Вода) (1533-1578) – козацький гетьман, молдовський господар. Мав рідкісну фізичну силу і надзвичайний зріст (2 м 29 см), запросто ламав руками підкови (за це запорожці прозвали його Підковою), міг зупинити віз, запряжений 6 кіньми, ухопивши його за заднє колесо, волячим рогом пробивав дубові ворота.


Затверджено ліміти використання мисливських тварин

Наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 23.06.2016 № 218 Затверджено Ліміти використання мисливських тварин державного мисливського фонду у сезон полювання 2016/2017 років.


Поліція звертається з приводу протидії наркоманії серед дітей та молоді

Серед гострих соціальних проблем, на жаль, сьогодні одна з найболючіших – проблема наркоманії. У двадцять першому сторіччі хворобливий потяг до смертельного зілля набув широкого розмаху. Про наркоманію нині говорять у всьому світі. Щодня хтось вперше бере у руки шприц з отрутою, не замислюючись над тим, що з першою дозою буде наступна, а потім – прірва. Крім […]


Перший тиждень серпня – Всеукраїнський тиждень підтримки грудного вигодовування

Щорічно на першому тижні серпня проводиться Всеукраїнський тиждень підтримки грудного вигодовування. В 2016 році він проходить під девізом «Грудне вигодовування – ключ до сталого розвитку». Грудне вигодовування незамінне для забезпечення повноцінного розвитку і росту дитини.


Зміни в законодавстві при сплаті збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарських операцій

Постановою Кабінету Міністрів України від 01 липня 2016 року №397 затверджено зміни до Порядку сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарських операцій. Зазначені зміни внесено з метою приведення Порядку сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарських операцій


Графік планових відключень світла у Смілі

Перелік вулиць по місту, на яких будуть відключати електроенергію у зв’язку з плановими  ремонтними роботами: 08.08.16 р.–   вул. Б. Хмельницького (38, 40, 40а, 42, 44, 46, 7);  пров. Захисників України (10, 13, 15, 17, 19, 2, 21, 23, 25).