Громада одного із сіл Смілянщини знайшла спосіб економити

Громада села Теклине, що на Смілянщині, знайшла спосіб, як економити на опаленні в місцевому дитячому садочку «Берізка». Для цього громада взяла участь у проекті Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток орієнтований на громаду-ІІІ». Згідно з проектом, проблеми громади вирішуються за допомогою фінансування з


У Смілі та Умані до лікарень з підозрою на застуду звернулось понад 140 людей

ДУ «Черкаський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» проводить щотижневий дозорний епіднагляд щодо захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) у визначених обласним управлінням охорони здоров’я містах області, зокрема: у м. Сміла та м. Умань.


Cвобода творчості справжніх лідерів

Профільна зміна відпочинкового табору «Лідер» з денним перебуванням об’єднала творчо обдарованих школярів. Провідна ідея профільної зміни – свобода творчості справжніх лідерів. Вихованці табору об’єдналися за інтересами у творчих майстернях: шахово-шашкова (керівник А.А. Карчевський), образотворча (Н.В. Корсунь), науково-технічна (Є.Ю. Калініченко).


Огляд погодних умов липня 2016р. на Смілянщині та прогноз погоди

Липень у народі звуть «володарем тепла». Незважаючи на зменшення світлового дня на 1 годину, добре прогріта земна поверхня в цей час забезпечує високий температурний фон. Атмосферні процеси з півдня додають жару та створюють спекотні дні. Липень цього року був сонячним, спекотним та із значним недобором


У Смілі відбувся вечір пам’яті на честь Андрія Кузьменка, загиблого лідера гурту “Скрябін”

31 липня на центральній площі міста біля фонтану о 18.00 годині відбувся вечір пам’яті відомого музиканта і співака, фронтмена гурту «Скрябін» Андрія Кузьменка, який загинув у автомобільній катастрофі минулого року


На Черкащині майже 3800 учасників АТО отримають земельні ділянки

Нині учасники АТО та члени сімей загиблих воїнів завершили процедуру оформлення й уже отримали у власність 1 381 земельну ділянку загальною площею 1958,46 га. Головне управління Держгеокадастру у Черкаській області виділило 1 270 ділянок площею понад 1904 гектари, решту – органи місцевого самоврядування


Українці масово відмовляються від опалення газом

Уже понад 18 тисяч українських родин відмовилися від газу і, скориставшись Урядовою програмою з енергоефективності, встановили у своїх оселях котли, які працюють на альтернативних видах палива. Лише за останні три тижні придбано 2 444 «негазових» котли, що утричі більше, ніж за весь червень 2016 року.


Адреса фізично не змінилася, а змінилася лише назва вулиці

До редакції звернувся мешканець Сміли з проханням отримати пояснення від компетентних органів на такі питання: 1. Як буде проводитись перереєстрація назви нових вулиць в паспортах і про- писка в будинкових книгах? 2. Чи обов’язкова заміна тех. документації? На звернення дописувача відповідає Людмила ПРОНЕНКО, начальник Центру надання адміністративних послуг:


Вулиця Сергія Лазо перейменована на вулицю Лаврентія Похилевича (провулок Сергія Лазо – на провулок Лаврентія Похилевича)

Лаврентій Іванович Похилевич (1816-1893) – український краєзнавець. У 1864 році вийшла у світ його перша книга «Сказання про населені місцевості Київської губернії», над якою він працював 10 років. За неї в 1865 році він був нагороджений Малою Уварівською премією. Завдяки Л.Похилевичу ми маємо відомості про минуле Сміли.