Відбулися урочистості та святковий концерт, присвячені 73-й річниці визволення Смілянщини від фашистських загарбників

У міському Будинку культури відбулися урочистості та святковий концерт, присвячені 73-й річниці визволення Смілянщини від фашистських загарбників. Привітати смілян з цим визначним днем завітала делегація з Драбівщини. Слова глибокої вдячності ветеранам, за визволення нашої землі від нацистських окупантів, висловила заступник міського голови Людмила Осейко, інформує сайт міської ради. Вона побажала усім здоров`я, благополуччя, миру і […]


Дорогі визволителі міста! Ветерани Другої Світової війни! Шановні сміляни!

Вітаю усіх з Днем визволення Сміли від фашистських загарбників. Історія визволення нашого міста, як і всієї країни, писалася героїзмом, відвагою, патріотизмом і самопожертвою воїнів Другої світової війни, самовідданою щоденною працею в тилу. У цей незабутній день ми низько вклоняємося визволителям, згадуємо всіх тих, хто в далекому січні 1944 року звільнив Смілу від фашистської навали. Їх […]


Смілянська вчителька представлятиме Черкащину на всеукраїнському рівні

Сьогодні в обласному інституті післядипломної освіти педагогічних працівників відбулося фінальне шоу-нагородження учасників та переможців обласного етапу конкурсу «Учитель року-2017». У номінації «Музичне мистецтво» представлятиме Черкащину на всеукраїнському рівні учитель музичного мистецтва Смілянської ЗОШ № 10  Олена Пітенко. Вітаємо!


Тематична виставка книг до Дня визволення Сміли від окупантів

До відзначення 73-ї річниці з Дня визволення Сміли від нацистських окупантів у холі міського Будинку культури працівники бібліотечної системи розгорнули тематичну виставку книг. Гості головного осередку культури міста мають нагоду ознайомитися із друкованими виданнями на тему участі смілян та літопис міста у повоєнний період. У добірці книг зібрані спогади, розповіді та життєві історії мешканців міста.


У Смілі очікується переважно хмарна погода, місцями туман, слабка ожеледь

За прогнозом метеостанції Сміла у вихідні наш край опиниться під впливом відносно теплих і вологих повітряних мас з Балтики. Очікується переважно хмарна погода, місцями туман, слабка ожеледь. Морози вночі послабляться до 4-6º, вдень буде близько 0º. З початку наступного тижня (30 січня) очікується чергове посилення морозів до помірних.


У Смілі вогонь знищив автомобіль

26 січня о 22:00 до смілянських рятувальників надійшло повідомлення про пожежу автомобіля на вулиці Гречківська. Загорання «ВАЗу», на відкритій території, першим помітив товариш власника, який одразу зателефонував за номером «101». До приїзду на місце пожежі рятувальників, господар разом з товаришем намагалися приборкати вогонь за допомогою вогнегасників. Проте ліквідувати вогонь вдалось лише силами чергового караулу смілянської […]


«Сміла – непереможна» очима дітей та молоді міста

Школярі та студентська молодь міста долучилася до відзначення 73-ї річниці визволення Сміли від загарбників та взяли участь у виставці «Сміла – непереможна». Свою любов до рідного міста, його жителів та, особливо, захисників-визволителів, творча молодь відобразила у малюнках. Відділу молоді та спорту, який організував цей захід, навчальні заклади міста принесли на виставку малюнки, аплікації та тематичну […]


Разом із смілянами День визволення Сміли від окупантів відзначають драбівчани

Сьогодні з нагоди Дня визволення від окупантів вперше завітала у Смілу із візитом делегація з Драбівщини, яку очолив голова районної ради Драбова Володимир Дзега. Представників ветеранських організацій Драбова та сіл району, які увійшли до складу поважної делегації зустріли біля знаку “Сміла”, що при в’їзді в місто.


До Дня Cоборності смілянським школярам провели патріотичний урок

До Дня Соборності України у Смілянській загальноосвітній школі І – ІІІ ступенів №13 була проведена тематична лінійка для учнів 1 – 9 класів «Соборна мати – Україна одна на всіх, як оберіг», яку підготували учні 6 – 8 класів під керівництвом педагога – організатора Васильєвої Н.І.


У Смілянському коледжі харчових технологій пом’янули жертв Голокосту

В День пам’яті жертв Голокосту в  СКТХ НУХТ  відбувся відкритий захід:  «Трагедія Голокосту – трагедія  проти  людяності», організований викладачем Стеблиною Ольгою Володимирівною по вшануванню пам’яті розстріляних, закатованих і знищених на території України євреїв та представників інших національностей. Про це повідомляє прес-центр навчального закладу.