Відбулося засідання виконавчого комітету

Під головуванням першого заступника міського голови Олексія Гончаренка відбулося засідання виконавчого комітету Смілянської міської ради. Основні питання, які були розглянуті на засіданні стосувалися присвоєння почесного звання України «Мати-героїня», захисту прав дітей, затвердження заходів у зв`язку з відзначенням Дня Соборності України та 73-ї річниці визволення Сміли від фашистських загарбників, плану роботи виконавчого комітету міської ради на […]


Штормове попередження по Смілі та Смілянському району

Вночі та вранці 18 січня очікується туман 200-500 м,за даними Черкаського обласного центру з гідрометеорології


«Дорожнє господарство потребує стратегії розвитку», – очільник області

Стратегію розвитку дорожнього господарства розроблять на Черкащині. Про це сказав обласний керманич Юрій Ткаченко на координаційній нараді в ОДА. На ній, серед іншого, розглянули проблемні питання галузі. А це – брак техніки та кадрів. А звідси – невчасне виконання робіт, зокрема, з подолання наслідків негоди на автошляхах Черкащини.


Позовні вимоги прокуратури у розмірі понад 6 мільйонів гривень задоволено

Смілянською місцевою прокуратурою встановлено, що земельні ділянки комунальної власності в Смілі, загальною площею 30,1379 га використовується одним із підприємств міста, для розміщення комплексу нежитлових будівель виробничої бази, належного йому на праві власності. Як повідомили у Смілянській місцевій прокуратурі, відповідно до ст. 206 Земельного кодексу України встановлено, що використання землі в Україні є платним. Проте, всупереч діючому законодавству […]


Телестудія «ТЯСМИН». Випуск від 13 січня


Завтра прийом громадян проведе заступник міського голови Олександр Риджаніч

Згідно графіку прийому смілян 18 січня з 10.00 до 12.00 особистий прийом громадян проведе заступник міського голови Олександр Риджаніч. Запис на прийом проводиться у відділі діловодства, контролю та звернень громадян (кабінет № 7,1 поверх) з 9.00 до 16.00 (обідня перерва з 13.00 до 14.00). Запис на прийом по телефону не проводиться.


Залізничники взяли участь у командно-штабних навчаннях відновних поїздів

Нещодавно на учбово-тренувальному полігоні відновного поїзда ст. Знам’янка регіональної філії «Одеська залізниця» відбулися полігонні та командно-штабні навчання відновних поїздів станції Знам’янка щодо координації дій під час ліквідації наслідків транспортних подій. У навчаннях взяли участь два відновні поїзди, серед яких – поїзд станції ім. Т. Шевченка.


Смілянські правоохоронці відшукали злодія за залишеними слідами

З середини літньої кухні заявниці 29-річний неодноразово судимий чоловік вчинив крадіжку металевого посуду, одягу та електроплитки. Підозрюваного у вчиненні крадіжки затримали місцеві жителі по залишеним ним слідам. Чоловіку оголошено про підозру та взято під варту, повідомляє сектор комунікації ГУ НП у Черкаській області.


Черкащина 40 мільйонів років тому: які доісторичні тварини проживали в області

30-40 мільйонів років тому на Черкащині мешкали великі примітивні морські кити – базилозаври, які були хижими морськими мешканцями. Згідно з розрахунками вчених досягали в довжину понад 40 метрів, що значно більше найбільшого сучасного ссавця – синього кита довжиною 33 м.


Штормовове попередження по Черкаській області

До кінця доби 17 січня утримається туман 200-500 м. Черкаський центр з гідрометеорології