Медсанчастина отримала від держави 9 мільйонів гривень

Кілька місяців поспіль зусиллями міської влади, депутатів та за участі медпрацівників ведеться боротьба за те, щоб розв’язати проблему, яка склалася навколо медичних закладів. Сміла стала одним з міст, яким рішенням Кабінету Міністрів було виділено додаткове фінансування для вирішення нагальних гострих питань, зокрема пов’язаних з охороною здоров’я.


«Чому у місті перебої з водою?»

На це питання шукали відповідь члени постійної комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства та комунальної власності. Засідання відбулося за участю секретаря міської ради Ярослава Березаня та першого заступника міського голови Андрія Шовкуна. Перше питання – «Чому у місті перебої з водою?» – було адресоване директору комунального підприємства «ВодГео» Юрію Явтушенку.


Загальна позиція учасників зборів – зберегти завод

Фабрика «Ажур» уже рік як не працює. Днями були спроби проникнення сторонніх осіб на її територію. Хто саме приходив на фабрику і з якими намірами, з’ясовували на зборах у малій залі міського Будинку рад. На збори прийшли ті, кому не байдужа подальша доля фабрики «Ажур» і хто в той чи інший спосіб може бути задіяний […]


Сергій Рудик став головою парафіяльної ради

 Єпископ Української Православної Церкви Київського Патріархату Черкаський і Чигиринський Іоан призначив на посаду голови парафіяльної ради релігійної громади


Вчора на одній з вулиць Сміли загорілася трава

18 серпня у Смілі сталося загорання сухої трави на відкритій території по вулиці Мазура. Виклик про те, що на вулиці палає трава надійшов до пожежо-рятувальної частини пізно увечері. Працівники рятувальної служби оперативно виїхали за місцем виклику і о 22:30 повністю ліквідували пожежу.


МІСЦЕВИЙ МЕД – НАЙСМАЧНІШИЙ, ВВАЖАЄ ПАСІЧНИК З КОВАЛИХИ

Любов до бджіл уродженцю села Ковалихи Василю Танцюрі передалася від діда-прадіда. І яку б він посаду не обіймав, улюбленому заняттю приділяє особливу увагу. Адже Божі комахи не пробачають недбальства. Смачну продукцію Василя Васильовича охоче розкуповують споживачі як Києва, так і Сміли. Пасічник з багаторічним досвідом роботи долучив до справи й молодшого сина.


У БАЛАКЛЕЇ ЦЕНТРАЛЬНУ ВУЛИЦЮ НАЗВАЛИ НЕЗАЛЕЖНОЮ

Відбулося це напередодні десятої річниці незалежності України. До тієї миті центральна вулиця носила ім’я відомої космонавтки Валентини Терешкової. На сходці села було прийнято одностайне рішення про її перейменування. На сьогодні Незалежна – одна з чепурних і по-сучасному впорядкованих не тільки в Балаклеї, а й на Смілянщині.


Зв’язок із владою – через скриньку повідомлень

Цими днями у центрі міста було встановлено скриньку повідомлень для секретаря міської ради Ярослава Березаня. Відтак кожен перехожий може підійти і залишити в ній письмове звернення з особистою проблемою або з пропозицію та побажаннями, що стосуються усього міста та смілянської громади.


Патріарх ветеранських організацій Черкащини відзначив 91 раз свій день народження

Важка доля випала жителю села Березняків І.Р. Куценку: два голодомори, війна, праця за «палички» у колгоспі. Потім 15 років свого життя віддав освоєнню цілини. Ілько Родіонович ніколи не впадав у відчай, бо любив і любить рідну землю, є оптимістом з великої букви. Тривалий час ветеран-фронтовик очолює ветеранську організацію села, яка вважається однією з кращих на […]