На завершення навчальної практики студентів-технологів спеціальності «Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів» у Смілянському коледжі харчових технологій провели конкурс фахової майстерності «Великий пекарський турнір».
Четвертий рік поспіль, студенти 3 курсу змагаються у виготовленні та оздобленні кондитерського виробу. Тема цьогорічного конкурсу – тістечка «Капкейки».
Конкурс складався з двох турів: теоретичного, що передбачав перевірку знань з дисциплін професійно-теоретичної підготовки та практичного туру. Практичний тур включав виконання 3 завдань: розрахунок виробничої рецептури, виготовлення кексового напівфабрикату за розрахунком та оздоблення тістечка в довільній формі, а також здійснення технохімічного контролю виробничого процесу відповідно до завдання.
При виконанні завдань оцінювався зовнішній вигляд та робоче місце учасників, майстерність, сучасність, творчий підхід та креативність в оздобленні, дотримання норм технологічного процесу, правил охорони праці та норм часу.
Всі шість команд показали досить гарні знання та уміння, проявили свої творчі здібності та практичні навички.
І місце розділили: команда № 1 – Жанна Лисенко, Євгенія Яременко та команда № 6 – Альона Сакун, Юлія Чеснюк;
ІІ місце – команда № 2 – Дар’я Билина, Аліна Нянченко;
ІІІ місце розділили дві команди № 3 і № 4 – Лілія Кулакевич, Ірина Мамчур; Діана Хіміч, Ярослава Рябокінь;
VI місце – команда № 5 – Діана Скороход, Анжеліка Стадник.
Переможців привітали та побажали творчих здобутків та подальших успіхів у навчанні. А незабаром, свої знання та уміння вони зможуть показати, представляючи наш навчальний заклад, на конкурсі в Національному університеті харчових технологій, інформує прес-центр навчального закладу.
Залишити відповідь