Питанням організації харчування дітей в освітніх закладах Сміли було присвячено семінар-практикум «Про зміни у нормативних документах, що регламентують процес організації харчування у закладах дошкільної та загальної середньої освіти». Участь у ньому узяли керівники дошкільних та шкільних установ, відповідальних за дитяче харчування приватних підприємців міста.
В.о. начальника Смілянського міського управління Тетяна Куліда акцентувала увагу на порушеннях, які було виявлено при розгляді двотижневих перспективних меню в дошкільних навчальних закладах міста у 2018-ому році. Серед них – незбалансованість сезонних меню, які складаються з урахуванням гігієнічних принципів та натуральних норм продуктів, затверджених Постановою Міністрів України. Включення у сезонне меню заборонених страв, не включення передбачених нормами продуктів, інше.
Учасників також ознайомили із вимогами чинного законодавства при проведенні планових перевірок фахівцями відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини.
За підсумками роботи семінарів-практикумів Смілянське міське управління надало пропозиції щодо покращення харчування в закладах дошкільної, загальної середньої освіти міста та необхідності дотримання норм харчування відповідно до вимог законодавства.
Залишити відповідь