На одного жителя Черкаської області виробляється 379 кг молока

Milk in various dishes.

Реалізуючи обласну програму розвитку галузі молочного скотарства на 2010 – 2020 роки, торік у всіх категоріях господарств Черкащини виробили  461,2 тис. тонн  молока. У розрахунку на одного жителя області виробляється 379 кг молока.

Такі обсяги виробництва молока забезпечують потребу населення відповідно до норм споживання, інформує пресслужба Черкаської ОДА з посиланням на обласний Департамент агропромислового розвитку.

У сільгосппідприємствах виробництво молока складає 301,6 тис. тонн, що на 10,5 тис. тонн більше попереднього року. Приріст виробництва молока в сільськогосподарських підприємствах досягнули за рахунок підвищення продуктивності корів, яка збільшилася на 279 кг та досягла 7006 кг молока від корови.

Найвищі показники продуктивності досягнуто в сільськогосподарських підприємствах  Маньківського (9541 кг молока від корови), Золотоніського (7850кг молока від корови), Черкаського (7316 кг молока від корови) районів.

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *