В Черкаській області є один із найдешевших м’ясних продуктів в Україні – варена ковбаса. У порівнянні із іншими регіонами України саме цей продукт із ціною в 73 грн. продається за найнижчою ціною. Окрім того, Черкащина увійшла в ТОП-5 найкращих м’ясоїдних регіонів. Результати досліджень у мережі Facebook оприлюднив генеральний директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.
Асоціація постачальників торговельних мереж порахувала, де в країні найдорожчий і найдешевший м’ясний кошик. Окрім м’ясних виробів до кошика додали ще яйця та морожену рибу. Загалом, моніторинг проводили за таким набором продуктів: по одному кілограму яловичини, свинини, курячого філе й тушки, сала, вареної ковбаси першого ґатунку, мороженої риби й десяток яєць. За даними офіційної статистики найдорожчий кошик у Києві та коштує він 755грн, а найдешевший на Тернопільщині, якій обходиться в 625 грн.
П’ятірка найдорожчих “м’ясних” регіонів така: Київ – 755 грн, Київська область – 719грн, Закарпатська – 702грн, Чернівецька – 698грн і Луганська – 697грн.
ТОП – 5 найкращих для м’ясоїдів регіонів виглядає таким чином: Тернопільщина – 625грн, Волинь – 647грн, Чернігівщина – 650грн, Львівщина – 653грн і Черкащина – 654грн.
Черкащина опинилася серед найдешевших регіонів за результатами дослідження окремих продуктів м’ясного кошика. А саме, найбільше доведеться сплатити за варену ковбасу на Луганщині – 105грн, а найменше в Черкаській області – 73грн. Різниця в ціні – 32грн.
Загалом, данні альтернативного дослідження Асоціації постачальників торговельних мереж із 1 березня 2018 року по 1 лютого 2019 року показують, що за останні одинадцять місяців м’ясний набір подорожчав на 10%.
Залишити відповідь