На Черкащині м’яса та продуктів стали виробляти більше, борошна – значно менше

ПродуктиУ харчовій промисловості Черкаської області за 2020 рік відбувся спад виробництва продукції на 3,3 % порівняно з 2019 роком. Втім є й зростання в галузі.

Підсумки розвитку харчової галузі у 2020 році підбили в обласному Департаменті агропромислового розвитку, інформує пресслужба Черкаської ОДА.

Так, у минулому році на Черкащині зросло виробництво:

  • харчових продуктів свійської птиці на 82,1 %,
  • м’яса курей, курчат на 42,8 %,
  • зерна, зернових культур (в тому числі перероблені у пластівці, лущені, обрушені, різані або подрібнені) на 23,5 %,
  • сушеної і в’яленої риби на 10,4 %,
  • лікерів та інших спиртових напоїв (не більше 45,4%) на 9,4 %,
  • води з додаванням цукру і підсолоджувальних речовин, безалкогольних напоїв на 6,7 %,
  • сиру (крім свіжого та кисломолочного сиру) на 5,6 %,
  • крупи, борошна грубого помелу на 4,9 %.

В той же час, спад був у виробництві:

  • пшеничного чи пшенично-житнього борошна на 50,6%,
  • яловичини і телятини свіжої чи охолодженої на 50,4 %,
  • олії на 14,2 %,
  • тортів 7,6 %,
  • пива солодового на 8,9 %,
  • хліба та хлібобулочних виробів на 4,4 %.
Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *