На Черкащині родина отруїлася консервованими грибами

У Черкаській області зареєстровано перший у 2023 році випадок отруєння дикорослими грибами. Як інформують в обласному центрі контролю та профілактики хвороб, родина з 4-х осіб – батько, мати, син та племінник – увечері 6 січня вживали консервовані в домашніх умовах опеньки та маслюки.

Перші симптоми отруєння (слабкість, нудота, багаторазова блювота, біль у животі, діарея) з’явилися вже на ранок наступного дня.

Потерпілі у стані середньої важкості госпіталізовані до Черкаської міської інфекційної лікарні.

Фахівці Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб наголошують:

  • при появі симптомів отруєння після вживання грибів, таких як нудота, блювота, різкий біль у животі, діарея, запаморочення, відтік крові від кінцівок (холодні руки та ноги), судоми, марення, поява галюцинацій, негайно звертайтеся до свого сімейного лікаря або до служб екстреної медичної допомоги;
  • ознаки отруєння грибами можуть проявитися як через 30 хв. після споживання, так і протягом кількох днів;
  • не зменшує отрути у грибах сушіння, засолювання, маринування, заморожування, теплова обробка;
    отруєння можуть спричинити навіть їстівні гриби, які не пройшли належної термічної обробки;
  • не займайтеся самолікуванням — це небезпечно для життя, адже за згаяний час ви можете заплатити власним життям.

Жителів Черкащини просять берегти власне здоров’я та здоров’я ваших рідних.

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.