Карантин «зимових канікул»: про заборонене та дозволене

В Україні стартує жорсткий карантин з 8 січня. Він діятиме з 00 годин 00 хвилин 8 січня до 00 годин 00 хвилин 25 січня 2021 року.

Про основні обмеження розповіла заступниця начальника управління держнагляду за дотриманням санітарного законодавства обласного управління Держпродспоживслужби Наталія Видра, передає пресслужба Черкаської ОДА.

У цей період на території України забороняється:

1) приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування (барів, ресторанів, кафе тощо), крім адресної доставки замовлень, замовлень на винос;

2) приймання відвідувачів у торговельно-розважальних центрах;

3) приймання відвідувачів в інших закладах розважальної діяльності;

4) приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері торговельного і побутового обслуговування населення, крім:

  • торгівлі виключно товарами, що належать до продуктів харчування, на торговельних площах, не менш як 60% яких призначено для торгівлі продуктами харчування, лікарськими засобами, виробами медичного призначення, засобами гігієни, засобами зв’язку, ветеринарними препаратами, кормами, насінням, засобами захисту рослин. Торговельна діяльність іншими групами товарів може відбуватися лише із здійсненням адресної доставки замовлень;
  • торгівлі пальним;
  • діяльності з надання фінансових послуг, діяльності фінансових установ і діяльності з інкасації, операторів поштового зв’язку, а також медичної практики, ветеринарної практики, діяльності автозаправних комплексів, технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів, перукарень та салонів краси за попереднім записом;

5) проведення культурних масових заходів, крім роботи історико-культурних заповідників;

6) приймання відвідувачів спортивних залів, фітнес-центрів, басейнів;

7) проведення всіх масових заходів, спортивних заходів;

8) робота закладів громадського харчування та місць для харчування в готелях з 11-ї години до 6-ї години наступної доби, крім надання послуг з харчування в готельному номері за замовленням клієнтів;

9) діяльність непродовольчих ринків;

10) відвідування закладів освіти, крім закладів дошкільної освіти та спеціальних закладів освіти.

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *