Митрополит Черкаський і Канівський відвідав історичний Свято-Успенський Виноградський монастир

Це була ознайомча поїздка. Її владика Софроній здійснив по завершенні Божественної літургії та святкових урочистостей у храмі Воскресіння Христового, що у селі Костянтинівка Смілянського району, 14 квітня, у супроводі настоятеля цього храму ієромонаха Ахілли. Яу відомо, у історичному Свято-Успенському Виноградському монастирі збереглися малодосліджені вченими-археологами підземні чернечі печери й мережа підземних катакомб.

Про це повідомляє прес-служба УПЦ КП.

Напередодні за ініціативи отця Ахілли сюди було організовано дві розвідувальні експедиції, знайдені потенційні місця знаходження розгалуженої системи підземних лабіринтів, якими користувались ченці ще від XVI-го століття й навіть раніше.
За всю багатовікову історію Виноградського монастиря – це перший візит такого високого гостя.

Владика з глибокою зацікавленістю на місці ознайомився з історією колишньої славетної обителі, оглянув визначні місця – як от колишній монастирський ставок, рештки монастирського винограду, деякі споруди, помилувався величною природою і краєвидами цього унікального краю.

Біля хреста, встановленого на місці хворих лепрозорію, розстріляних німцями, Владика Софроній разом зі священиками, котрі супроводжували його, заспівав «Христос Воскресе!».

На завершення відбулося знайомство і тепла розмова Владики з керівництвом психоневрологічного інтернату, який нині розташований на теренах Виноградського монастиря. Було досягнуто домовленість про те, що віднині ієромонах Ахілла опікуватиметься духовним життям інтернату, а у перспективі тут можливе зведення православного храму і поступове відродження чернечого життя.
157
ПОвідомляє сайт “Про все”

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.