2017-ий на Черкащині буде роком В’ячеслава Чорновола, – очільник області

ЧорновілРоком видатного політичного діяча та засновника Народного Руху України оголошено 2017-ий на Черкащині. Відповідне розпорядження підписав очільник області Юрій Ткаченко. Також уже створено робочу групу, що відповідатиме за організацію та координацію заходів із відзначення 80-річчя від дня народження Героя України В’ячеслава Чорновола.

Контроль за виконанням цього розпорядження покладено на заступника голови Черкаської ОДА Сергія Овчаренка.

– Це має важливе значення не лише для вшанування пам’яті нашого земляка В’ячеслава Чорновола, а й для кожного українця, – зауважив обласний керманич Юрій Ткаченко. – У свій час він став провісником вільної, демократичної країни. В’ячеслав Максимович зміг об’єднати зусилля політиків і прагнення нації до творення власної держави.

Нагадаємо, В’ячеслав Чорновіл народився 24 грудня 1937 року в с. Єрки (нині Катеринопільський район). Став провідником українського національно-демократичного визвольного руху кінця 80-их – 90-их років. Серед іншого, В’ячеслав Чорновіл був ініціатором проголошення Декларації про державний суверенітет України та Акта проголошення Незалежності України. Звання Героя України отримав посмертно.
Прес-служба ОДА

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.