20% закладів Черкащини порушують вимоги санітарного законодавства та протиепідемічні заходи

послаблення карантинуМайже місяць Черкащина у «червоній» зоні епідемічної небезпеки поширення COVID-19. Держпродспоживслужба області посилила нагляд за дотриманням підприємцями вимог санітарного законодавства та протиепідемічних заходів.

Із 12 листопада фахівці служби взяли участь у проведенні понад 2100 моніторингових перевірок соціально важливих об’єктів.

Перевірки проводили переважно із представниками поліції, у складі спільних моніторингових груп. Особливу увагу звертають на документи про щеплення, довідки або сертифікату одужання у працівників та відвідувачів закладів, діяльність яких у «червоній» зоні заборонена (громадське харчування, ТРЦ, непродовольча торгівля, заклади культури тощо).

Порушення протиепідемічних вимог виявлені на 423 об’єктах (20% випадків). Найбільш розповсюджені з них – недотримання дезінфекційного, маскового режиму, відсутність температурного скринінгу, антисептиків, маркування для перебування в черзі та недотримання дистанції відвідувачами закладів, відсутність організації збору використаних засобів індивідуального захисту тощо.

За результатами проведених перевірок: направлено 414 приписів, пропозицій щодо усунення порушень, на посадових осіб складено 174 протоколи про адмінправопорушення у сфері санітарного законодавства.

Фахівці Держпродспоживслужби області наразі продовжують проводити моніторингові перевірки.

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *