Податковий борг черкащан з початку року зменшився майже на 86 мільйонів гривень

Головне управління ДПС у Черкаській області повідомляє, що обов’язок сплати податків і зборів у порядку і розмірах, встановлених законом, визначено ст.67 Конституції України.

Відповідно до п.14.1.175 пп.14.1 ст.14 Податковим кодексом України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами і доповненнями (далі – ПКУ) податковий борг – це сума узгодженого грошового зобов’язання, не сплаченого платником податків у встановлений строк, та непогашеної пені, нарахованої у порядку, визначеному ПКУ.

При цьому, податковим обов’язком платника є самостійне обчислення, декларування та сплата суми податку та збору у порядку та строки, визначені ПКУ. За несвоєчасну сплату грошових зобов’язань до платників податків застосовуються відповідні штрафні санкції, а також нараховується пеня за кожен день прострочення сплати.

Відповідно до п.95.1 ст.95 ПКУ контролюючі органи здійснюють за платника податків і на користь держави заходи щодо погашення податкового боргу платника податків через стягнення коштів, а якщо їх не вистачає – продати майно такого платника податків, яке перебуває у податковій заставі.

Стягнення коштів з рахунків платника податків у банках.

Водночас, фізична особа – громадянин може переглянути інформацію про наявність (відсутність) у нього податкового боргу в меню «Стан розрахунків з бюджетом» приватної частини Електронного кабінету.

Загалом, податківці Черкащини за І півріччя 2020 року забезпечено зменшення податкового боргу до зведеного бюджету на 85,4 млн грн або на 7,2%.

 

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.