Як узаконити установку ГБО на автомобіль?

Щоб заощадити на паливі, автолюбителі все частіше вдаються до установки газобалонного обладнання на транспортний засіб. Однак не кожен водій знає, що перереєстрація автомобіля в даному випадку ОБОВ’ЯЗКОВА, оскільки змінюється його вага і тип палива.


До уваги жителів Кам’янського та Cмілянського районів

12 лютого 2016 року відбудеться особистий прийом громадян заступником начальника Головного управління Національної поліції в Черкаській області полковником поліції Святченком Віталієм Миколайовичем.


На Черкащині стартував конкурс кращих соціальних проектів – 2016

В облдержадміністрації розпочався відбір найцікавіших соціальних проектів від благодійних фондів чи громадських організацій Черкащини, реалізація яких фінансуватиметься з обласного бюджету. Прийом проектів триватиме 30 календарних днів, тобто до 9 березня включно.


Щодо змін збору та обліку єдиного внеску у 2016 році

З 1 січня 2016 року набрав чинності Закон України від 24 грудня 2015 року № 909- VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році», яким внесено зміни, зокрема, до Закону України


Реєстрація платника податку який здійснює реалізацію пального

Особи, які здійснюватимуть реалізацію пального, підлягають обов’язковій реєстрації як платники податку контролюючими органами за місцезнаходженням юридичних осіб, місцем проживання фізичних осіб – підприємців, до початку здійснення реалізації пального.


Щодо оподаткування транспортним податком у 2016 році

Об’єктом оподаткування транспортним податком у 2016 році є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 750 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня (1,03 млн. грн.)