Жителям Черкащини нагадують, як діяти, якщо у ресторані курять

курінняВ управлінні захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області нагадують, що робити, якщо у приміщенні ресторанів курять.  Відповідно до ст.13 Закону України «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення» – курити в закладах ресторанного господарства в Україні заборонено. Відповідне законодавче обмеження почало діяти ще в грудні 2012 р. 

За цей час не курити у приміщеннях стало соціальною нормою, яка позитивно сприймається у суспільстві. Щоб захистити своє право на чисте повітря, Головне управління Держпродспоживслужби в Черкаській області  пропонує наступну  схему дій:

По-перше, під час відвідування закладу ресторанного господарства у разі виявлення факту куріння тютюнових виробів, кальяну та електронних сигарет у приміщенні закладів вимагайте книгу скарг і запишіть свою пропозицію або скаргу на те, що у приміщенні курять.

Книга скарг є офіційним документом, але вона не є підставою для накладання штрафу. Через книгу скарг можна домогтися спілкування з адміністрацією, з’ясувати власника закладу, точну адресу.

По-друге, напишіть скаргу до Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області, яке знаходиться за адресою: вул. Смілянська, 120, м. Черкаси, 18000

У тексті скарги необхідно вказати суб’єкта господарювання та його фактичну адресу.

Без зазначення цієї інформації розглянути Вашу скаргу не представиться можливим.

З’ясувати цю інформацію споживач може на фіскальному чеку, у ліцензії та у книзі скарг і пропозицій, що міститься у куточку споживача закладу та має бути надана на вимогу клієнта.

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *