В управлінні захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області нагадують, що робити, якщо у приміщенні ресторанів курять. Відповідно до ст.13 Закону України «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення» – курити в закладах ресторанного господарства в Україні заборонено. Відповідне законодавче обмеження почало діяти ще в грудні 2012 р.
За цей час не курити у приміщеннях стало соціальною нормою, яка позитивно сприймається у суспільстві. Щоб захистити своє право на чисте повітря, Головне управління Держпродспоживслужби в Черкаській області пропонує наступну схему дій:
По-перше, під час відвідування закладу ресторанного господарства у разі виявлення факту куріння тютюнових виробів, кальяну та електронних сигарет у приміщенні закладів вимагайте книгу скарг і запишіть свою пропозицію або скаргу на те, що у приміщенні курять.
Книга скарг є офіційним документом, але вона не є підставою для накладання штрафу. Через книгу скарг можна домогтися спілкування з адміністрацією, з’ясувати власника закладу, точну адресу.
По-друге, напишіть скаргу до Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області, яке знаходиться за адресою: вул. Смілянська, 120, м. Черкаси, 18000
У тексті скарги необхідно вказати суб’єкта господарювання та його фактичну адресу.
Без зазначення цієї інформації розглянути Вашу скаргу не представиться можливим.
З’ясувати цю інформацію споживач може на фіскальному чеку, у ліцензії та у книзі скарг і пропозицій, що міститься у куточку споживача закладу та має бути надана на вимогу клієнта.
Залишити відповідь