Жінка захворіла на ботулізм, поївши в’яленої риби

У Черкаському районі цього місяця зареєстровано третій випадок захворювання на ботулізм. Про це інформує Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

Захворіла 54-річна жителька села Вереміївка Золотоніського району після вживання риби в’яленої тарані з ікрою, виготовленої в домашніх умовах.

Симптоми отруєння у хворої з’явилися вже за кілька годин: багаторазова блювота, загальна слабкість, порушення зору (двоїння в очах), сухість у роті, запаморочення, відчуття важкості за грудиною, утруднення ковтання.

Екстреною медичною допомогою 19 квітня її шпиталізували до Золотоніської багатопрофільної лікарні у важкому стані. Згодом, через погіршення стану, 20 квітня пацієнтку перевели до Черкаської міської інфекційної лікарні з діагнозом «Ботулізм». Того ж дня їй ввели протиботулінічний гептавалентний антитоксин.

Наразі жінка перебуває у лікарні у важкому стані у реанімації.

Фахівці Черкаського обласного ЦКП рекомендують:
– Не вживайте їжу з ємностей, які можуть нести ризик ботулізму (роздуті бляшанки; банки зі здутими кришками; банки, з яких щось витікає).
– Не вживайте консервовані в домашніх умовах продукти, які зберігаються понад рік, або термін зберігання яких сплив.
– Уникайте споживання в’яленої, копченої, солоної та консервованої риби.

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.