Здорове харчування – складова міцного здоров’я дітей

2Ми завжди пам’ятаємо слова великого педагога Василя Олександровича Сухомлинського, який писав: “Я не боюсь ще раз повторити: турбота про здоров’я — це найважливіша праця вихователя. Від життєдіяльності, бадьорості дітей залежить їхнє духовне життя, світогляд, розумовий розвиток, міцність знань, віра в свої сили. Якщо виміряти всі мої турботи й тривоги про дітей, то добра половина їх — про здоров’я”.
Як відомо, людина не може бути здоровою, якщо вона не дотримується режиму харчування, вживає неякісні продукти. Особливо це стосується дітей, організм яких розвивається і формується протягом шкільних років. Тому у нашому закладі велика увага приділяється питанням забезпечення якісного харчування дітей та підлітків.
Розумове напруження та велика фізична активність учнів під час навчання у школі супроводжуються великими енерговитратами. Для їхнього поновлення в школі організовано гаряче харчування, учні початкових класів отримують гарячі сніданки та обіди. Приватний підприємець Людмила Юріївна Новочуб, яка забезпечує харчування учнів школи №3-колегіуму, піклується про те, щоб асортимент продуктів для школярів був максимально різноманітним, містив м’ясні, рибні, молочні продукти, овочі, фрукти, соки, круп’яні та хлібобулочні вироби.
Адміністрація школи та директор Тетяна Анатоліївна Карло надає великого значення збереженню та покращенню здоров’я школярів, тому з її боку забезпечується контроль шкільної їдальні щодо вітамінізованого раціонального калорійного харчування, використання йодованої солі, приготування в осінньо-зимовий період страв із зелені, свіжих овочів. Постійно оновлюється асортимент шкільного буфету на основі анкетування серед учнів школи, яке проводиться щороку у вересні.
Шкільне харчування має не лише оздоровче, але й виховне значення щодо дотримання раціонального режиму харчування, виконання правил та норм гігієни. Тому протягом навчального року на уроках з основ здоров’я, «Я і Україна», біології, обслуговуючої праці, на виховних годинах педагоги нашого закладу проводять системну роботу щодо формування у дітей навичок раціонального харчування, здорового способу життя в цілому.
Особливу увагу якості харчування дітей ми приділяємо під час літнього оздоровлення. Так, цього року під час роботи пришкільного відпочинкового табору “Сонечко” щодня діти їли салати із свіжих овочів, пили компоти та фруктові соки, отримували свіжі ягоди та фрукти.
Отже, система роботи щодо забезпечення повноцінного раціонального харчування дітей, створена в закладі, дозволяє досягти головної мети нашої діяльності – збереження здоров’я молодого покоління.

Світлана Рогач,
керівник прес-центру школи №3-колегіуму

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.