Асоціація постачальників торговельних мереж традиційно порахувала в якому регіоні найдорожчий і найдешевший борщ за даними офіційної статистики. До нашого класичного борщу ввійшли інгредієнти: свинина – 600г, картопля та буряк – по 500г, капуста – 300г, морква та цибуля – по 200г, томатна паста – 3 столові ложки, вода питна – 3,5 – 4л, лавровий лист, сіль, перець – за смаком, сметана – 250г.
Як виявилось, на початок листопада 2018 року найдорожче зварити борщ в Одеській області – 105,3грн, тоді як найдешевше в Тернопільській області – 91,1грн. Різниця у вартості складає 14грн, або 13%. Такі результати оприлюднив генеральний директор у Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.
ТОП – 3 найдорожчих регіонів виглядає так: Одеська область – 105,3грн, Закарпатська – 104,8грн і Київ – 104,5грн.
А перша трійка найдешевших регіонів наступна: Тернопільська область – 91,1грн, Житомирська – 92,8грн, Дніпропетровська – 93,3грн.
За підрахунками, Черкаська область – посередині загальноукраїнського рейтингу. Борщовий набір у нашій області коштує 97,4грн.
Залишити відповідь