За час перебування в “червоній зоні” на Черкащині порушення карантинних вимог виявили у 19% випадків

perev_u_cherv_z1Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області розповіли про результати перевірок щодо дотримання суб’єктами господарювання обмежувальних протиепідемічних заходів в умовах «червоної» зони карантину, у якій перебувала область до 23 грудня

Так, із 12 листопада до 22 грудня цього року фахівці служби взяли участь у проведенні понад 3300 моніторингових перевірок соціально важливих об’єктів в області.

Перевірки проводили з представниками Національної поліції, у складі спільних моніторингових груп. Особлива увага зверталася на наявність документів про щеплення, довідки про ПЛР-дослідження, сертифікату одужання у працівників та відвідувачів закладів, діяльність яких у «червоній» зоні заборонена (громадське харчування, ТРЦ, непродовольча торгівля, заклади культури тощо).

Порушення протиепідемічних вимог, встановлених Постановами Кабінету Міністрів України, Головного державного санітарного лікаря України, виявлені на 649 об’єктах (19 % випадків).

Найбільше порушень виявили у заклада громадського харчування – 27% порушників, найменше – у школах – 1%.

Найбільш поширені серед виявлених порушень – недотримання дезінфекційного, маскового режиму, відсутність температурного скринінгу працівників, антисептиків, маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між відвідувачами та недотримання цієї дистанції відвідувачами , відсутність централізованого збору засобів індивідуального захисту тощо.

За результатами проведених перевірок на адресу суб’єктів господарювання направлено 636 приписів, а на посадових осіб складено 249 протоколів про адмінправопорушення у сфері санітарного законодавства.

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *