З часу переходу у “червону” зону найбільше порушень виявили у закладах харчування та перукарнях

261599037_1414414998955266_1050892167976535153_nУ зв’язку з переходом Черкащини у «червону» зону епіднебезпеки поширення COVID-19 Держпродспоживслужба області посилила державний контроль за дотриманням суб’єктами господарювання вимог санітарного законодавства та протиепідемічних заходів.

За два тижні фахівці служби провели майже 1400 моніторингових перевірок соціально важливих об’єктів, інформують в обласному управлінні Держпродмпоживслужби.

Перевірки проводили із представниками Національної поліції, у складі спільних моніторингових груп.

Особливу увагу звертали на наявність документів про щеплення, довідки про ПЛР-дослідження або на антиген SARS-CoV-2 чи COVID-сертифікату про одужання у працівників та відвідувачів закладів, діяльність яких у «червоній» зоні заборонена (громадське харчування, ТРЦ, непродовольча торгівля, заклади культури тощо).

Порушення протиепідемічних вимог виявлені на 262 об’єктах (19% випадків). Найчастіше порушення виявляли у закладах харчування (28%) та у салонах краси, перукарнях (32%). Найменше порушень у дитсадках – в 1 закладі із 38 перевірених були порушення.

Із початку року фахівці Держпродспоживслужби області взяли участь у проведенні майже 16200 перевірок. За результатами перевірок на посадових осіб складено 1051 протокол та накладено штрафів на загальну суму 260 899 грн.

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *