Юних колегіантів вчать відкривати світ через самостійні відкриття

изображение_viber_2020-09-30_09-28-41.jpg_1___копия_(2)Дослідницька діяльність є однією з провідних видів діяльності в Новій українській школі. Адже відкрите самостійно набагато краще сприймається учнями, ніж те, що в готовому результаті дає їм вчитель.

У школі №3-колегіумі на уроках інтегрованого курсу «Я досліджую світ» учні четвертого класу експериментують постійно і вже мають досить об’ємний багаж знань та досвіду. Вони вміють не лише визначати властивості предметів, що їх оточують, а й, що не менш важливо, робити висновки та встановлювати зв’язки. Чи то улюблений дослід Шерлока Голмса, чи створення «лавової лампи», чи «батарейки» з лимонів та картоплі – кожен дослід залишив у пам’яті дітей насичений та змістовний слід.

Одним із яскравих моментів дослідницької діяльності виявилося для учнів дослідження якості продуктів харчування, які ми споживаємо. Діти прагнуть стати освіченими споживачами і грамотно орієнтуватися у світі продукції. Проведення дослідів по виявленню кількості крохмалю у таких продуктах, як сир та ковбаса, змусило учнів замислитися над тим, наскільки якісним є те, що ми їмо. Роблячи висновки, діти пропонували свої ідеї поліпшення споживацького кошика та якості продуктів. Людині властива здатність до пізнання, тож учителі школи-колегіуму створюють всі умови для розвитку цієї здатності у наших учнів.

Прес-центр школи №3-колегіуму

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *