Як не отруїтися грибами: поради від фахівців Черкаського обласного центру

Найчастіше жителі Черкащини отруюються рядовиками, сироїжками, гливами та опеньками. Про це інформують в обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

У Черкаській області за останніх 5 років було зареєстровано 76 випадків отруєнь грибами з 109 потерпілими, з них 24 дітей та 3 смертельні випадки серед дорослого населення. За 8 місяців цього року зареєстровано 4 випадки отруєння грибами з 10 потерпілими, серед них одна дитина.

Якщо ви все ж вирішили йти до лісу збирати гриби, то обов’язково врахуйте наступне:
– не кладіть у кошик грибів, яких не знаєте, остерігайтесь пластинчатих;
– не збирайте старих, перезрілих, а також тих, що ростуть поблизу швидкісних трас чи на забруднених територіях;
– не вживайте сирими;
– відібрані гриби спочатку промийте та відваріть декілька разів (не менше трьох) у підсоленій воді, протягом 30 хвилин;
– готові страви зберігайте на холоді, в емальованому посуді, але не більше доби.

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.