В області порахували, на які продукти черкащани витрачають найбільше коштів

споживчі ціниГоловне управління статистики у Черкаській області проводить вибіркове обстеження умов життя домогосподарств. Так, за даними обстежень у ІІІ кварталі 2019 року в жителі одного домогосподарства на Черкащині середньому витрачали на харчування (включаючи харчування поза домом) майже 4227 грн. Це, у порівнянні із аналогічним періодом 2018 року на 10,5% більше.

Найбільше коштів витрачали черкащани на домашнє харчування (97,6% від витрат). 21,7% – на м’ясо і м’ясопродукти, 16,9% – на хліб і хлібопродукти; 14,1% – на овочі, включаючи картоплю; 12,4% – на молоко, сир та яйця.

Менше 10% витрав припало на олію та жири, солодощі, фрукти, рибу та рибопродукти, безалкогольні напої та інші продукти харчування – 2,4%.

Поза домом жителі домомгосподарства витрачали на харчування у середньому за місяць 2,4% сукупних витрат.

У грошовому вираженні, на харчування одна особа витрачала в середньому 71,05 грн на добу. У ІІІ кварталі 2018 року в день один житель витрачав на їжу в середьному 63,98 грн, інформують у Головному управлінні статистики у Черкаській області.

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.