У Смілі триває робота із впровадження системи безпечного харчування

img_1127Тетяна Трушкова – начальник управління освіти, молоді та спорту поспіль проводить співбесіди з директорами закладів загальної середньої освіти та завідувачами дитячих навчальних закладів.

Зокрема, на зустрічі порушили питання щодо організації гарячого харчування, стадії впровадження системи управління безпечного харчування НАССР у закладах освіти.

Програма передумов системи НАССР охоплює, зокрема, такі процеси:

✓вимоги до стану приміщень, обладнання, технічного обслуговування обладнання тощо, а також заходи щодо захисту харчових продуктів від забруднення та сторонніх домішок;

✓безпечність води, допоміжних матеріалів для переробки (обробки) харчових продуктів,

✓чистота поверхонь (процедури прибирання, миття і дезінфекції приміщень та поверхонь);

✓здоров’я та гігієна персоналу;

✓поводження з відходами виробництва та сміттям;

✓контроль за шкідниками, засоби профілактики та боротьби;

✓специфікації (вимоги) до сировини та контроль за постачальниками;

✓зберігання та транспортування, а також інше.

Усе це покликане підвищити безпеку харчування, зокрема, у закладах освіти.

– Важливо, щоб ця система дійсно працювала та була ефективною, її наявність — це надійне підтвердження того, що виробник забезпечує всі умови, які гарантують стабільний випуск якісної і безпечної продукції. – наголосила Тетяна Трушкова.

Джерело: офіційний саййт Смілянської міської ради

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.