У Смілі майже 43% перевірених закладів порушують санітарні та протиепідемічні вимоги

перевірка держпродспоживслужбаФахівці Смілянського управління Держпродспоживслужби за участі представників органів місцевого самоврядування, підрозділів Нацполіції систематично перевіряють, чи дотримуються суб’єкти господарювання рекомендацій щодо профілактики COVID-19, Законів України “Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» та “Про захист населення від інфекційних хвороб”.

У жовтні проведено 65 комісійних обстежень закладів громадського харчування, продовольчої та непродовольчої торгівлі, перукарень, закладів освіти, тощо). Порушення виявлені майже у 43% випадків.

Зокрема, перевірено:
14 закладів дошкільної та загальної середньої освіти, порушення зареєстровано у 8 (57%) випадках;
6 закладів громадського харчування, порушення реєструвались у 4 (67%) випадках;
28 закладів продовольчої торгівлі, порушення реєструвались  у 10 (36%) випадках;
10 закладів непродовольчої торгівлі, порушення реєструвались у 3 (30%) випадках;
1 перукарня, порушення реєструвались у 1 (100 %) випадку;
інші – 6, порушення реєструвались у 2-х (33 %) випадках.

За результатами перевірок було складено 28 протоколів про правопорушення та направлено пропозиції щодо їх усунення.

Найбільш характерними порушеннями залишаються недотримання дезінфекційного режиму, відсутність температурного скринінгу працівників, відповідного маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між відвідувачами та власне, недотримання дистанції відвідувачами закладів, відсутність організації централізованого збору використаних засобів індивідуального захисту та ін.

Фахівці Смілянського управління Держпродспоживслужби продовжують здійснювати профілактичні заходи і нагадують, що вакцинація на сьогодні  залишається єдиним ефективним способом профілактики коронавірусної хвороби.

Також, звертають увагу, обмежувальні заходи для суб’єктів господарювання, діяльність яких пов’язана із обслуговуванням населення для «жовтої», «помаранчевої» та «червоної» зон епідемічної небезпеки не застосовуються у разі, якщо у працівників та відвідувачів зазначених закладів наявні документи, що підтверджують отримання курсу вакцинації від COVID-19. 

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.