У нашій області значно підвищилася урожайність зернових культур та овочів

зернові культуриСільськогосподарські товаровиробники Черкаської області, станом на 1 грудня 2021 року отримали 4815,2 тис.т зерна. Це майже удвічі більше, ніж за аналогічний період 2020 року. Пшениці отримано 1255,4 тис.т (на 62,0%), жита озимого – 6,3 тис.т (на 25,3%), кукурудзи на зерно – 3263,9 тис.т (у 2,1 раза більше), ячменю – 238,7 тис.т (на 22,9%), гречки – 1,5 тис.т (на 33,5%).

Збільшення виробництва зернових культур відбулося за рахунок значного підвищення урожайності (на 34 ц з 1 га).

Разом з тим на Черкащині минулого року скоротилося виробництво зернобобових культур на 3,3%, вівса – на 2,2%, проса – на 14,2%.

В усіх категоріях господарств зросло виробництво соняшнику та ріпаку (у 1,6 раза). Зріс обсяг виробництва цукрового буряка (на 32,3%) та сої (у 2,2 раза). Цього домоглися за рахунок збільшення площ посівів та підвищення урожайності.

Також, завдяки підвищенню урожайності, торік в усіх категоріях господарств отримано 379,3 тис.т овочів (на
1,5% більше) та накопано 905,3 тис.т картоплі (на 24,3% більше), інформують в обласному управлінні статистики.

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *