У Черкасах зареєстровано ще один випадок побутового ботулізму

За 10 місяців в Черкасах зареєстровано 2 осередки ботулізму, внаслідок яких постраждало 3 особи: 2 дорослих та 1 дитина. Причиною цих отруєнь стало вживання риби в’яленої (плітка) домашнього приготування та м’ясного паштету (бомбажна банка) домашнього приготування.

У листопаді отримано повідомлення про реєстрацію ще одного випадку побутового ботулізму в мешканця м. Черкаси, який вживав ікру засолену в домашніх умовах риби.

Ботулізм – це гостре інфекційне захворювання, що виникає внаслідок вживання продуктів, отруєних токсинами, які виробляються бактеріями-збудниками хвороби. Цей токсин є найсильнішою з усіх відомих біологічних отрут.

Симптоми ботулізму: виражена втома, слабкість, запаморочення, нудота, головний біль, зниження чіткості зору (неможливо читати дрібний текст), «пелена» перед очима, сухість у роті та горлі, а також труднощі з ковтанням та мовленням, блювання, закреп і здуття живота, параліч дихальних м’язів.

Щоб вберегтися від ботулізму, варто уникати придбання та споживання продуктів (щодо яких є сумніви у якості та умовах зберігання або транспортування), як в’ялена, копчена, солена та консервована риба домашнього виробництва; м’ясні та грибні консерви; консерви домашнього виробництва, інформують у Черкаському міському управлінні Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області.

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.