ТОП-5 продуктів, які подорожчали в Україні у січні

продукція_продуктиЗа даними Державної служби статистики в грудні, у порівнянні з листопадом, подорожчав 74% соціального асортименту продуктів. Про це у мережі Facebook інформує генеральний директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.  

Відбулось зростання вартості всіх видів хліба, макаронів, борошна, манки, ячної крупи, пшона, яловичини, сала, курячого філе, вареної ковбаси, мороженої риби, молока, кисломолочного сиру, сметани, вершкового масла, капусти, цибулі, буряку, моркви й картоплі.

Стали дешевше 23% продуктів, що підлягають державному моніторингу. Тобто подешевшала майже чверть продуктів, що є рекордом останніх чотирьох місяців 2018 року, які й були місяцями найвищої інфляції. Це такі продукти, як рис, цукор, гречка, яблука, свинина, тушка курки, а також курячі яйця. Не змінилась ціна на соняшникову олію.

Найбільше подорожчали у перший зимовий місяць за даними офіційної статистики:

1. Буряк – на 35%
2. Цибуля – на 30%
3. Капуста – на 24%
4. Картопля – на 18%
5. Морква – на 8%.

За грудень макарони подорожчали на 6%, ячні крупи, пшоно, кисломолочний сир – на 3%, хліб пшеничний із борошна першого ґатунку, житній хліб, батон, сметана й вершкове масло – на 2%, пшеничний хліб із борошна вищого ґатунку, варена ковбаса варена та молоко – на 1%. Менш ніж на один відсоток зросли в ціні борошно, манка, яловичина, куряче філе, риба і сало.

На 2% подешевшали в грудні гречка і яблука, на 1% рис і до 1% свинина, бройлер курки, яйця і цукор. 

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.