Тепловий удар: залізничникам Сміли розповіли про небезпеку спеки та дали рекомендації

Санітарний лікар Анатолій Коваленко та фельдшерка санітарна Любов Степаненко Шевченківського залізничного відділу обласного центру контролю та профілактики хвороб відвідали Шевченківську дистанцію колії та відбудовчий потяг.

Обговорили профілактику теплових ударів у працівників, які працюють в умовах підвищеної температури. Щодо профілактики теплових ударів на виробництві фахівці рекомендують:
✅ Раціоналізувати режим роботи. Під час роботи на відкритому повітрі з температурою повітря +35 С° рекомендована тривалість безперервної роботи становить 15-20 хвилин. Потім варто зробити відпочинок 10-20 хвилин в прохолодному місці чи приміщенні. Допустима сумарна завантаженість за зміну: 4-5 годин при роботі в спецодязі та 1,5-2 години – без нього.
✅ Робота при температурі зовнішнього повітря + 37 С° вважається небезпечною. Слід перенести робочі години на ранковий та вечірній час.
✅ У приміщенні, в якому здійснюється нормалізація мікроклімату, для уникнення впливу різкого перепаду температур, температура повітря має бути не нижчою за +24-25 С°.
✅ Спецодяг має бути зі щільних видів тканин, необхідно потурбуватися про головний убір та сонцезахисні окуляри.
✅ Профілактика зневоднення організму. Рекомендується вживати прохолодну воду, напої, чай з температурою рідини +10-15 С°.
✅ Для надолуження втрати солей та мікроелементів з потом, рекомендується вживання підсоленої води, мінеральної лужної води, молочних напоїв – знежирене молоко, сироватка, соки.
✅ Пити воду слід часто і потроху. Під час виконання робіт середньої тяжкості на температурі повітря +30 С° працівникам варто випивати не менше 0,5 л води щогодини – 1 склянку кожні 20 хвилин. Рекомендоване також вживання великої кількості овочів та фруктів.

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.