Технікум розробив машини для готування сушених наборів для бійців

Учасникам всеукраїнської науково-практичної конференції викладачі смілянського технікуму харчових техонлогій представили проекти машин для виготовлення сухих  храчових наборів – миття, різання, висушування, пакування.

В технікумі відбувся загальний всеукраїнський захід – науково-практична конференція, пов’язана з обговоренням проблем інноваційних проблем у технології виробництва хлібобулочної продукції та підготовки фахівців для цієї галузі. Представництво зібралося загальноукраїнське. До обговорення на конференцію було запрошено 17 викладачів з коледжів та технікумів по всій Україні.

Для обговорення планів та перспектив підвищення якості підготовки фахівців хлібопекарської справи до Сміли приїхали  представники інших навчальних закладів, в яких проводиться підготовка  фахівців для цієї галузі: зі Львова, Кам’янця-Подільського, Сум, Києва, Сваляви. Обговорювалося широке коло питань – починаючи від закону про вищу освіту, який має бути запроваджений з нового навчального року. Новий закон викликає досить багато проблем для освітян, зокрема як реалізувати нові норми, які стосуються підготовки фахівців та застосування новітніх технологій в навчальному процесі.

Смілянський технікум зі свого боку підготував кілька доповідей про дослідження, пов’язані з виробництвом харчоконцентратів для бійців. Зараз ведуться активні роботи в цьому напрямку та технікумівцям вже є чим реально поділитися та показати, розповідає директор СТХТ Олександр Хоменко.

Ми вивчили правильні способи висушування  плодоовочевих продуктів, отри мали дуже непогані результати. Готова продукція була дегустована на конференції і високо оцінена фахівцями. Одним з продуктів виготовлення є борщ.

У технікумі впевнені, для рівня закладу це досить серйозна та плідна робота, яка дасть на виходу реальну продукцію.

 

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *