Стало відомо, у яких регіонах України найдешевше та найдорожче приготувати борщ

БорщНайдорожчий борщ в Україні готують закарпатці, кияни та харків’яни. Асоціація постачальників торговельних мереж традиційно порахувала в якому регіоні найдорожчий і найдешевший борщ за даними офіційної статистики, інформує голова Національної Ради економічного розвитку Олексій Дорошенко.

Для дослідження цін були взяті продукти, які потрібні для приготування класичного борщу ввійшли: свинина – 600г, картопля та буряк – по 500г, капуста – 300г, морква та цибуля – по 200г, томатна паста – 3 столові ложки, вода питна – 3,5 – 4л, лавровий лист, сметана – 200г.

Як виявилось, на початок березня 2019 року найдорожче зварити борщ у Закарпатській області. Там він обходиться в 109,1 грн. А найдешевший буде в Тернопільській області – 91,8 грн. Різниця у вартості складає 17 грн, або 19%.

Черкащина вже традиційно знаходиться у середині рейтингу за загальною вартістю усіх продуктів для класного борщу. Приготувати його у нашому регіоні обійдеться у 100,7грн. Найдорожчим компонентом страви, звісно, є м’ясо.

ТОП – 3 найдорожчих регіонів виглядає так: Закарпатська область – 109,1грн, Київ – 105,7грн і Харківська область – 105,1грн. А перша трійка найдешевших регіонів наступна: Тернопільщина – 91,8грн, Львівщина – 95,8грн, Волинь – 96,7грн.

 

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *