Смілянам нагадують про небезпеку паводків та поширення інфекційних хвороб

паводокЩорічно весняні повені та дощові паводки викликають в багатьох країнах світу, в тому числі і в Україні, значні підтоплення та затоплення, наслідком яких є величезні матеріальні збитки, загроза життю населення, погіршення санітарно-епідемічної ситуації.

Згідно статистичних даних, за останні 5 років по м.Сміла спалахи гострих кишкових інфекцій внаслідок паводків та підтоплень територій не реєструвались. Про це інформує головний спеціаліст відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Смілянського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області Н.М.Улітіна.

Відділ державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Смілянського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області нагадує громадянам про основні дії у випадку загрози та після виникнення весняної повені, паводку для запобігання виникнення і поширення інфекційних хвороб:

  • не використовувати для пиття, приготування їжі та миття посуду воду з незнайомих джерел водопостачання;
  • для пиття і приготування їжі використовувати воду питну фасовану або привозну (після кип`ятіння);
  • кип`ятити всю воду, що використовується для приготування їжі та миття посуду;
  • не купувати харчові продукти на стихійних ринках або з рук у приватних осіб;
  • зберігати продукти харчування тільки у спосіб, зазначений на упаковці та у встановлений термін;
  • приготовлені страви споживати відразу, а у разі повторного споживання піддавати їх повторній термічній обробці;
  • при споживанні овочів, фруктів та ягід добре промити їх водою та обдати окропом;
  • при харчуванні у непристосованих умовах (ліс, пляж) унеможливити контакт продуктів з ґрунтом та піском;
  • дотримуватися правил особистої гігієни;
  • перед приготуванням їжі та перед її вживанням обов’язково мити руки з милом;
  • обов’язково мити руки після відвідування туалетів;
  • в разі виникнення захворювання не займатися самолікуванням;
  • при виявленні перших ознак кишкового захворювання терміново звертатися до найближчої лікувальної установи.

Обов’язково кип’ятіть питну воду, особливо з джерел водопостачання, які були підтоплені.

Заборонено вживати продукти, які були підтоплені водою під час повені.

Все майно, що було затопленим, підлягає дезінфекції.

Бажаємо всім ніколи не стикатися з надзвичайними ситуаціями, проте завжди пам’ятати, як слід діяти у разі їхнього виникнення.

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.