Смілянські лісівники заготовляють ласощі для тварин на зиму

Літо – найкраща пора для заготівлі кормів для зимового підгодовування диких тварин. Тож наразі лісівники активно заготовляють гіллячковий корм.

Зокрема, у філії “Смілянське лісове господарство” цьогоріч планують заготовити понад 5000 штук віників. Необхідну кількість корму лісівники визначають згідно чисельності диких тварин на території мисливських угідь філії.

Про це інформують у Центральному лісовому офісі.

Для заготівлі пучків гіллячкового корму мисливствознавці вибирають листяні та чагарникові породи, найбільше заготовлять віників з липи, адже вони найкраще смакують козулям і оленям.

Гілля обробляють соляним розчином і залишають сохнути у добре провітрюваному приміщенні або ж на свіжому повітрі під накриттям. Важливо, щоб віники знаходились у підвішеному стані.

Протягом сушіння гіллячкові віники можуть обробляти соляним розчином кілька разів.
До речі, крім того, що солоне листя дуже добре смакує тваринам, воно є корисним джерелом антиоксидантів і збагачене вітамінами, які так необхідні тваринам взимку. Також завдяки солі гіллячковий корм добре зберігається.

Достатня кількість їжі на території, де проживають звірі, є важливим фактором. Завдяки цьому тварини тримаються цієї території.

Крім гіллячкового корму, лісівники заготовляють також сіно, зернові. Робота триває протягом всього літа, аби кормів для тварин було вдосталь.

Залиште свій коментар тут.
Увага! Пам'ятайте, що наш сайт - поле для виважених коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.