Фахівці Шевченківського залізничного відділу Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб продовжують просвітницьку роботу для підвищення рівня обізнаності населення з питань здорового способу життя.
Цього разу санітарна фельдшерка Любов Степаненко охопила ознайомчими бесідами Шевченківську залізничну дільницю. Фахівчиня надала персоналу дільниці, пасажирам та працівникам місцевих магазинів корисні поради щодо:
*здорового та збалансованого харчування, зокрема:
• де шукати вітаміни навесні;
• які продукти мають переважати у щоденному раціоні;
• що має містити «Тарілка здорового харчування»: половину – овочі, фрукти та зелень; другу половину — різноманітні каші, нежирне мʼясо, риба, бобові, сухофрукти та горіхи;
• чому важливо зменшити вживання оброблених продуктів, цукру та
• солі;
*ментального здоров’я:
• як розпізнати перші ознаки його порушення;
• куди звертатися по допомогу;
• чому важливо приділяти увагу емоційному стану;
*профілактики інсульту:
• як вчасно розпізнати симптоми інсульту;
• що робити у випадку появи тривожних сигналів;
• які кроки допоможуть знизити ризик його виникнення.
Окрему увагу було приділено темі впливу алкоголю на здоров’я. Адже вживання алкоголю навіть у невеликих дозах шкодить життєво важливим органам і системам. Особливу небезпеку становить алкогольна залежність, яка може непомітно розвиватися, поступово позбавляючи людину контролю над власним життям.
Подібні заходи — важливий крок до формування культури турботи про фізичне та психічне здоров’я серед населення.
Залишити відповідь